fbpx

Crivit kerékpáros gyermek fejvédő teszt: ennyit sem ér az élete?

Nagyon sokszor halljuk a gyereküket fejvédő nélkül „bringáztató” szülőktől, hogy azért nem vettek nekik sisakot, mert túl drága. Na most vajon mi lesz a kifogás, hiszen a Lidl-ben kapható Crivit bukósisak ára kicsivel 3000 forint alatt van, amikor kapható az áruházláncban. A másik kifogás általában az „úgy sem megy gyorsan” szokott lenni. Ez még nagyobb butaság mint az első.

A Crivit szemüveg és sisak tökéletes tesztalanya, mivel alapvetően nem vigyáz semmire :D

A Crivit szemüveg és sisak tökéletes tesztalanya, mivel alapvetően nem vigyáz semmire 😀

Másoknak pedig az árcédula láttán az jut az eszébe, hogy vajon ennyi pénzért mennyit véd? A sisak gyártója a Speq Gmbh, akik fejvédők tervezésével foglalkoznak Németországban. Természetesen valahol Távol-Keleten készül, hiszen Európában egyedül a Casco-nak van gyára, senki másnak. Ellenben megfelel az EN 1078-as uniós sisak szabványnak és a talán még szigorúbb német TÜV szabványnak is. Ebben tehát nem különbözik a nagy márkák modelljeitől. 260 grammos súlyával még csak nehéznek sem mondható. InMold szerekeztű a sisak, tehát az ütéselnyelő EPS hab és a műanyag külső héj egy egységet képez, akárcsak a drágább sisakok esetében. Egy méretben készül, 49-54 centis fejméretre, vagyis olyan 7-9 éves kor közötti gyerekekre jó.

crivit_lidl_kerekparos_bukosisak 3

A design már más kérdés. Ezek a formák ma nem számítanak naprakésznek 2017-ben, de vélhetően valamikor 2013-14-ben tervezhették és az akkori trendeknek megfelel. Egy gyerek sisaknál (is) nagyon fontos a megfelelő szellőzés. Itt 11 db szellőzőnyílást találunk, amiből az elülső öt még bogárhálót is kapott. A fiam is izzadós, simán látszott a másik zártabb sisakja után, hogy ebben tényleg működik a szellőzés, mert nem úgy nézett ki a feje a tekerések után, mint akit elütött egy esőfelhő 🙂

Napellenzője lepattintható, de határozottan jobban néz ki, ha fent van rajta. Fejméret állító rendszere tekerős és szerencsére úgy tervezték, hogy a gyerek haját ne tudja becsípni. Ez nagyon fontos szempont, mert nem tudod rájuk adni, ha ez minden alkalommal fájdalommal jár. A bovdent húzó mechanizmus is szivaccsal borított, amiből találunk bőven a homloknál, a fejtetőn illetve az állcsatnál is. Ezek kivehetőek, moshatóak. A pántok könnyen állíthatóak, akár a gyerek magának is meg tudja igazítani.

crivit_lidl_kerekparos_bukosisak 3 (1)

Külön extra az integrált villogó, ami három funkcióval bír. A folyamatos és villogó üzemmód mellett stroboszkópként is tud működni, ami nagyon feltűnővé teszi az utakon akár nappal is. A biztonságnál pedig kevés lényegesebb dolog van a gyerekeink esetében. Összességében egy megbízható, biztonságos sisakot kaptunk a kezünkbe, a gyerek hónapok óta nyúzza és mindene az eredeti állapotot tükrözi. Háromezerért pedig egyszerűen a nem szabad gondolkozni rajta kategória… Semmi olyat nem találtunk rajta, amibe bele lehetne kötni, simán hozza azt a szintet amit a 3-4x drágább sisakok mutatnak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo