fbpx

Craft Bike TransAlp – kettő nap után 24. a magyar duó

A mai napon ismét határátkelésre készült a TransAlp mezőnye. A versenyzők a Pfitscherjoch megmászásával értek át Olaszországba, Dél-Tirolba. Balázs és László a Master kategória 18. helyéről várták a folytatást. Mai eredményük a 98km-es etapon a 4:47:49 a 27. helyezést ért, ezzel visszacsúsztak a Master kategória összetett 24. helyére.

fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

A mai szakasz 2400 méter szintemelkedést tartalmazott, aminek nagy részét az első 35km-n tették meg. Utána következett egy hosszú lejtőzés, majd váltakozó minőségű utakon, hol aszfalton, hol murván egy hullámvasútra emlékeztető szakasz, rövid emelkedőkkel és lejtőkkel. 10 km-rel a cél előtt még következett egy szerpentines mászás, ahol sokan megfőttek. Ezután egy nagyon meredek sziklás single tracken kellett lejutni. Rajtnál felhívták a versenyzők figyelmét, hogy itt lehetőség szerint szálljanak le a kerékpárról és tolják le. Brixenbe almafaföldek szomszédságában vezetett az út. Lássuk, hogy élte meg a mai szakaszt. László és Balázs.

Várallyai László így értékelt:

Úgy érzem, hogy jól ment a mai nap, de Balázs nem tudott jönni az elején. Legalábbis nem tudta azt a tempót hajtani, amit akart. A sóderen lefelé nem lehetett látni a portól. Az aszfaltos szerpentinen 80km/h-t mutatott a sebességmérő. Az etap végén lévő hegynél éreztük úgy, hogy a tegnapi tempóban hajtunk. Összességében a lefelék nagyon gyorsak és veszélyesek voltak. Várjuk a holnapi szakaszt.

fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

A frissítőpont nem WC – fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

Vock Balázs ilyennek látta a második napot:

Reggeli rántottát 10 km után sikerült megemésztenem. A szenvedésért a Pfitscherjoch látványa kárpótolt, amely 10 éves emlékeket idézett fel. Szerencsére a múltban tolós szakasznak számító részt átalakították és szinte az egész hegyet ki lehetett tekerni. A lejtőn nem mertem kockáztatni.
Számomra hihetetlen, hogy sokan kamikaze módon mennek lefelé. Holnap igyekszünk előrébb lépni összetettben.

fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

fotó: Bikemag.hu-Tatanka Racing Team

A mezőnyre holnap Brixen és St. Vigil között egy 56,92km-s szakasz vár 2833m szintemelkedéssel.

A

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo