fbpx

Continental Touring Plus külső gumi teszt

Félsz a defektektől, vagy téli bringára keresel valami tartósat? Esetleg kedvező árú gravel gumit néznél? Kb. meg is érkeztél. A német Continental nem kínál ennél durvább defektvédelmet és ezt még országútira is felrakhatod!

touring-plus-ct-s1-01

„Az éles köveknek, üvegcserepeknek és tüskéknek semmi esélyük.” -áll a forgalmazó weboldalán a fent nevezett külső gumi leírásában. Úgy voltam vele, hogy ha ők ezt mondják, akkor rajtam ne múljon! A Continental Touring Plus kifejezetten trekking kerékpárokra készülő köpeny, melynek defektvédelmét egy Security Breaker nevű, a futófelület alá vulkanizált vastag védőréteg biztosítja. Ez részben sűrűségével véd a szúrt defektek ellen, részben pedig egyszerűen a vastagságával, hiszen egy szimpla tüske, vagy rajzszög nem ér át rajta.

"némi" defektvédelem

“némi” defektvédelem

Mintázata középen futóéllel rendelkezik, vagyis egybefüggő „csík” fut végig a rajta, ami csökkenti a gördülési ellenállást aszfalton. Viszont el lehet vele hagyni a betonozott utakat is, mivel a szélein némi mintázat is található. Kíváncsi voltam hogyan teljesít mindenesként, így 28-622-es méretet kértem belőle, hogy az országútimra is felrakható legyen.

Nem megszokott látvány a trekking gumi karbon keréken :)

Nem megszokott látvány a trekking gumi karbon keréken 🙂

Felrakás után már látszott, hogy nem egy ballonos típus, inkább mondtam volna 25-ösnek mint 28-asnak. Lehet a 32-est is elbírta volna még a vázam. Már az első tesztkör alatt kiderült, hogy kényelmes pedig 25-622-es Continental Grand Prix 4000S-t használok ami meg éppen 28-ashoz hasonló ballonosságú. De ez a trekking gumi mégis többet csillapított ugyanolyan nyomáson. Persze érezhetően nehezek voltak, hiszen 225 gramm helyet 585-öt nyomtak, de ez lényegtelen is, mert full más a felhasználási terület, ez egy trekking gumi. Az viszont meglepő volt, hogy nagyon jól tapad a kanyarokban akár vizesen is, ami azért nem jellemző kritérium egy keményebb gumikeverékű tartós külsőtől.

Sok kilométert ki fog bírni

Sok kilométert ki fog bírni

Volt egy kedvenc ösvényem nem messze a házunktól, de végig akácoson ment át, így kerültem még montival is. Néhány hete fűkaszával levágták őket mert nagyon benyúltak az út fölé, ezért minden ág a földön volt. Gondoltam két belsőt megér a dolog, nézzük meg. Oda-vissza átmentem rajta, de nem szúrta ki egyiket sem. Lehet mázlim volt, nem tudom. Bár azért a helyzet kicsit Bruce Willis-re emlékeztetett a táblával a hátán Harlemben 🙂 Mivel a bringám alkalmas rossz utakra is, elnéztem pár kedvelt gravel útvonalra, amiből az egyik friss murvával van leszórva. Ennek fő tulajdonsága, hogy kisebb-nagyobb éles kövekből áll. Meg végül is a trekking bringával barangolók ugyanúgy simán belefuthatnak ilyenekbe itthon és külföldön egyaránt. Vette az akadályokat, látszólag nem hagyott benne mély nyomot és felütni sem sikerült. Pár helyen jobb lett volna ha ballonosabb, de rendes trekking bringán nem lesz vele gond, mert a 28-as mellett 32-37-42-47 mm széles kivitelben is kapható.

Ez sem ártott meg neki

Ez sem ártott meg neki

Összességében meg voltam elégedve azzal amit nyújtott, sőt az átlagosnál talán kicsit extrémebb felhasználás sem ártott meg neki. Annyi kilométer nem gyűlt bele, hogy a kopásáról tapasztalatom legyen, de a különböző fórumokon dicsérik a tartósságát. Városi munkába járósra, túragépre kiváló, mert nem kell félni a defekttől és hát főleg télen, esőben ki szeret a koszos bringán ilyennel bajlódni. Ma divatos a gravel biking, vagyis a menjünk mindenhol országúti szerű bringával. Erre a Conti a Grand Prix 4 Seasont ajánlja, ami egy kiváló gumi, de pont kétszer ennyibe kerül. Ha csak ismerkednél ezzel a szakággal, akkor akár ezt is nézd meg! Téli országútira pedig biztosan ajánlható, mert tartós lesz, nem kapsz defektet, és télen a súly sem számít, legalább erősödsz!

Forgalmazó: Pacific Cycles

Elérhetőség: https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/continental-0/kopenyek-0/plus-csalad-0/continental-gumiabroncs-kerekparhoz-28-622-touring-plus-700x28c-fekete-reflektoros-0-detail.html

Ajűnlott fogyasztói ár: 9332 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo