fbpx

Contador a Giro előtti utolsó felkészülési körversenyén bukott

contador_1A Giro d’Italia előtt valószínűleg utolsó egyhetes felkészülési versenyén, a Katalán Körön bukott tegnap Alberto Contador, de Fabian Cancellara-hoz képest mondhatjuk szerencsésen megúszta.

A Katalán Körverseny utolsó előtti, hatodik szakaszán, az utolsó 3 kilométeren belül esett a Tinkoff-Saxo kapitánya egy körforgalomba befordulva, de a horzsolásokon túl nem szenvedett súlyosabb sérüléseket.

contador_2Mégis jelzésértékű az eset az egész Tinkoff-Saxo szempontjából is, hiszen az orosz milliárdos csapatánál a nagy befektetések ellenére nem úgy mennek a dolgok, ahogy Oleg Tinkov tulajdonos elvárná. A 4 milló eurós éves fizetésért igazolt Peter Sagan korábbi versenysúlyához képest plusz kilókkal nem úgy muzsikál, ahogy tőle elvárnák, és Contador sem a tavalyi Vueltán mutatott formáját idézi.

A spanyol GT-menő már az Andalúziai Körversenyen „kikapott” Tour de France-riválisától, Chris Froome-tól, majd a Tirreno-Adriatico-n is belekeveredett bukásba. A Katalán Körversenyen – nyilatkozatai szerint – már tesztelni akarta formáját a Giro előtt, de láthatóan nem ő a legerősebb a mezőnyben (az összetettet a Sky menője, Richie Porte vezeti, a spanyol harmadik), általában a bukásba sem azok a bringások keverednek bele, akiknél „minden klappol” adott versenyen…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo