fbpx

Chris Froome kénytelen lesz kihagyni az idei Tour de France-t?

“Nem lepődnék meg, ha Chris Froome-ot otthon hagyná a Team Ineos a 2020-as Tour de France alatt.”

Forrás: teamineos.com

Már beszámoltunk arról, hogy Chris Froome a szezon végén elhagyja a Team Ineost és 2021-től az Isreal Start-Up Nationt fogja erősíteni. A cikk végén meg is említettem, hogy hiába szeretne Froome idén is Tourt nyerni, amivel megszerezné az 5. összetett győzelmét a Francia Körversenyen, valószínűleg 2020-ban így már valószínűleg nem rá fogják építeni a csapatot, hanem a 2018-as győztes Geraint Thomas és a 2019-es nyertes Egan Bernalért fog küzdeni a csapat.

Ebben a kérdésben szólalt meg minap a Mitchelton-Scott sport igazgatója Matt White is, aki szó szerint azt mondta, hogy nem lepődne meg azon, ha Chris Froome kikerülne a Team Ineos 2020-as Tour-keretéből, mert három vezér már eléggé bonyolulttá tudja tenni a dolgokat. “Elég trükkös lenne kezelni azt a helyzetet, amikor a legutóbbi Tour-győztesek vannak a csapatodban.” Az egykori profi versenyző azt is elmondta, hogy a Team Ineosnál mindent megfognak tenni azért, hogy 2020-ban is ők nyerjék a Tour de France-t és eléggé profik ahhoz, hogy félretegyék az érzelmeiket.

A téma kapcsán a a Team Ineos sport igazgatója Servais Knaven is megszólat, aki annyit mondott, hogy “ha Chris a legjobb akkor ő nyer”.

Mindenesetre érdekes helyzetbe került a Team Ineos, három vezérrel biztosan nem egyszerű az élet, viszont a döntésen felül annak kommunikációja sem könnyű feladat, hiszen ezrek szurkolnak Froome-nak és nekik is meg kell magyarázni valahogy, hogy miért nem viszik (ha nem viszik) a évtized legjobb összetett menőjét a legnagyobb háromhetes körversenyre. Az mondjuk köztudott a kerékpársportban, hogyha valaki bejelenti azt, hogy a következő szezonban csapatot vált akkor a csapata onnantól már “pihenteti” az adott szezonban.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo