fbpx

CES 2015-Kerékpáros elektronikai cuccok, kütyük első kézből

Visijax Jacket

visijax_okoskabat

Okoskabát? Lassan ezt a szóösszetételt is szoknunk kell. A Visijax kabát nem csak beépített hátsó villogót tartalmaz, hanem a karjára integráltak egy-egy indexet, így ha irányjelzésre emeljük a kezünket akkor elkezd villogni, ami még jobban felhívja a figyelmet az irányváltoztatásunkra.

 

Skylock

Skylock_wifi_lakat

Napelemes wifis lakat? Naná! Ez a lakat azonnal szól ha illetéktelenek nyitogatják. A napelem a beépített akkumulátor töltéséhez szükséges, ami wifi vagy bluetooth kapcsolaton keresztül tud riasztást küldeni az okostelefonodon lévő app-nak. Sőt, a kulcsot sem tudod elhagyni mivel az nincsen hozzá. Az app segítségével tudod nyitni. A kérdés hogy mi van ha lemerül a telefon? Hát akkor nagy eséllyel így jártál 🙂

 

Siva Atom

siva_atom

Egy elég érdekes fejlesztés a Siva Atom. Igazából ez egy nem túl szép dinamó, ami a mai tölthető kütyükhöz van igazítva. Pattintsd fel a hátsó agy bal oldalára, és amíg forog a kerék addig töltődik az akkumulátor illetve tölti az eszközöket. Ha megálltál, vedd ki a hordozható töltőegységet, és folytasd a töltést a táskában, vagy sétálás közben. Tölthetsz vele telefont, lámpát, GPS-t, és egyéb kis áramfelvételű kütyüket. Akkuja 1650 mAh-s. Azért ebben az esetben én maradnék a SON agydinamóra kötött Biologic töltőnél ami sokkal hatékonyabb, kisebb és trendibb.

 

Lightweight Smartphone Case

lightweight_telefontok

Aki Lightweight cuccokat vásárol az menthetetlenül grammániás, így a legújabb iPhone 6, 6 Plus, 5, 5s vagy Galaxy S4 / S5-ös telefonja sem kaphat holmi dögnehéz tokot. A mindössze 0,5 mm vastag vagy inkább vékony karbon tok súlya csak 7 gramm és 100% made in Germany!

Azt hiszem ideje lesz a gyártóknak belehúzni, és a karbon tokoknál meg wifis lakatoknál komolyabb fejlesztéseket előhúzniuk! Erre azonban a Sea Otter Classic-ig biztosan várni kell mivel a 2016-os újdonságokból először ott láthatunk majd érdekességeket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo