fbpx

Cavendish szokatlan módon kifakadt csapattársaira…

Napjaink legjobb sprintere, Mark Cavendish, tőle nagyon szokatlan nyilatkozatot tett a Tirreno-Adriatico 2. szakaszát követő sajtótájékoztatón, keményen bírálva csapata, az Omega Pharma-Quick Step felvezető vonatát…

Cavendish dühös volt... (Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Cavendish dühös volt… (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

A csuromvizes úton az összetett éllovasnak járó kék trikóban tekerő brit sehol nem volt az utolsó kilométeren, csapata lendülete talán akkor tört meg, amikor az utolsó körforgalomba Tony Martin kicsit talán lassan fordult, és több csapat összezárt a Quick Step sor előtt. Innentől nem láthattuk elöl Cavendisht, csak a legvégére boxolta fel magát az 5. helyre. A történtekre így emlékezett a kék trikós:

Hogy őszinte legyek, eléggé neheztelek a felvezető vonatomra, tudom, hogy ennél ők jobbak. Az utolsó kanyar előtt a 30. pozíció környékén voltunk. Nem tudom egyelőre megmondani, mi volt a hiba, de tudom, hogy a srácok ennél jobban tudnak teljesíteni. A legjobb összeállításban érkeztünk, és verhetetlennek kellene lennünk. Elterveztük a sprintet, meg akartuk nyerni a sprintet, és kontrolláltuk is a versenyt az elejétől kezdve, de a vége elégé kaotikus lett az eső miatt. Együtt maradt a sorunk, de az utolsó kilométerre már nem a legjobb helyen.

Nagyon meg kellett dolgoznom a pozícióért az utolsó 1000 méteren, 30 embert kellett kikerülnöm. Csak jöttem és jöttem és 500 méterrel a vége előtt azt hittem, talán még nyerhetek. Jöttem fel, de a mezőny leborított jobbra, és 200 méternél fékeznem kellett, akkor szállt el az esélyem a győzelemre. Úgy érzem jobb teljesítményre lehettünk volna képesek ma, és este el fogunk beszélgetni a srácokkal, meglátjuk, ki mit gondol erről. Holnap még nehezebb dolgunk lesz, nem egyszerű szakasz a dombokkal a végjátékban. Támadásokra számítok, de megpróbáljuk majd egyben tartani a mezőnyt a sprintre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo