fbpx

Castelli 2017: Vásárolj valódi előnyt bármilyen körülmények között!

A több mint 100 éves Castelli nem a múltjából él, továbbra is az egyik leginnovatívabb kerékpáros ruházatot gyártó cég. Az olaszok 2017-re is figyelemre méltó újdonságokkal rukkoltak elő!

castelli_2017_017

az olasz válogatott Castelliben hajtott Rióban

Sok bringás méltatlanul keveset áldoz a ruhatárra, pedig egy igazán kényelmes szerelés jótékonyabb hatással van a teljesítményre a negyedik órában, mintha Ultegra helyett Dura Ace virít a bringán… A Castelli új prémium kerékpáros nadrágja (Premio Bibshort) jól példázza, miért tartozik egy bringás ruhadarab a felső kategóriába.

fókuszban a Premio Bibshort

fókuszban a Premio Bibshort

Ahogy a katalógusban is olvasható, egy több órás bringázás során nem mindegy, hogy testünk különböző részeihez hogy passzol a nadrág, ami gyakorlatilag a második bőrrétegünk ilyenkor. különböző tulajdonságoknak kell megfelelni (rugalmasság, szellőző képesség, védelmi funkciók), ezért különböző panelekből épül fel. Másféle szövetet alkalmaznak a combrészen, a csípőn, vagy a deréknál.

Clipboard2

„Combfix” helyett függőleges, a szövetbe integrált (és nem az anyagra ragasztott) tapadócsíkokat alkalmaztak, melyeknek a hossza különbözik elöl és hátul. Ezzel is odafigyelve a maximális funkció/komfort arányra. Az ilyen kialakítás nem engedi felcsúszni a nadrágot (sem elöl, sem hátul) és nem is korlátozza az anyag rugalmassági tulajdonságait.

Clipboard3

A Progetto X2 betét szintén a Castelli által használt egyik legjobb ilyen elem, a lehető legjobban idomul alfelünkhöz, a lehető legnagyobb kényelmet garantálva így, vastagságát anatomikus szempontok szerint alakították, kézbe véve egyébként kimondottan vékonynak tűnik, de komfort szempontjából ez a nyerő hosszú távon, nem attól jó egy betét, ha minél inkább párnázott. Nem mellesleg egy ilyen nadrágban fittebben is mutatunk majd, kevesebb gyűrődés a csípőnél vagy a comboknál, nem áll el a betét a fenekünktől, profin néz ki.

Vela mellény

Vela mellény

Kedvenc ruhadarab a 2017-es újdonságok közül a Vela mellény, konkrétan „csodaanyagból”. A Dyneema szövetet a vitorlázás világából kölcsönözték, ahol a minél alacsonyabb tömegre és a minél nagyobb – extrém – szakítószilárdságra van szükség, az ár pedig nem számít. Megfogva egy nagyon vékony gyűrhetetlen csomagolópapírhoz hasonlít a Dyneema szövet, azonban ez elpusztíthatatlan, elszakíthatatlan – nyilván ésszerű keretek között – továbbá szélálló és vízálló.

Clipboard4

A Dyneema szövetnek egyetlen gyenge pontja van csak, a lélegző tulajdonság, illetve annak hiánya, ezért az oldal és a hátrészen egy olyan – szintén vízlepergető – anyagot alkalmaztak, ami komfortossá is teszi ezt a ruhadarabot. A Vela mellény nem kerékpáros zseb méretűre hajtogatható össze, hanem ennél tovább mentek az olaszok, gyakorlatilag a markunkban elfér. Mivel a Cannondale profijai számára készült, a szabása követi a test vonalát, felvéve nem rontja jelentősen az aerodinamikát.

castelli_2017_021

Nem olcsó, de érdemes elgondolkozni, hogy befektessünk egy ilyen mellénybe, hiszen minden egyes mezünkkel használhatjuk majd és anyagát ismerve nagyon tartós ruhadarabról beszélünk. Amit nem használunk minden nap, de amikor viszont szükség van rá, „életmentő” lehet, megóv a széltől, sőt bizonyos mértékig az esőtől is, nem fogunk megfagyni olyan szituációkban magas hegyekről lefelé, amikor esetleg csúnyán pórul járhatnánk nélküle…

amikor az időjárási helyzet fokozódik, az

amikor az időjárási helyzet fokozódik, az Idro Jacket-re lesz szükség

Amikor egy mellény nem lehet elég az időjárás elleni védekezéshez, a Castelli új Gore Tex esőkabátját tegyük zsebre, ami Idro Jacket névre hallgat. Mindössze 127 grammnyi plusz súlyt kell magunkkal „cipelni” cserébe tökéletesen kizárhatjuk a nedvességet. A Castelli dupla szövetréteggel éri ezt el, a két réteg rendkívül vékony és összességében az esőkabát könnyebb mint a legtöbb egyrétegű ruhadarab. Összehajtva kicsit nagyobb a mellénynél, fél kerékpáros zseb térfogatára lesz szükség a bepakolásnál.

Clipboard5

A Gore Tex vízlepergető és vízálló külső megvéd bármilyen heves zivatarban, a bőrünkkel érintkező szövet pedig komfortosabb minden eddigi esőkabátnál. Ráadásul a szabása következtében egész jól simul a testhez, a légellenállási mutatók sem rosszak, ahogy a Vela mellényt, ezt a modellt is a Cannondale profijai tesztelik. Az esőkabáton több fényvisszaverő elemet elhelyeztek, hogy a borús időben javuljon a láthatóság is.

Free Speed mez a kétrészes triatlonos szettek kedvelőinek

Free Speed mez a kétrészes triatlonos szettek kedvelőinek

Nem csak a kerékpárosoknak, a triatlonosoknak is tartogat praktikus újdonságot 2017-re a Castelli. A Free Speed meznek köszönhetően nem kell felvenni egyberuhát, amikor igazán meleg a vízhőmérséklet, rövidnadrágban is teljesíteni lehet az úszást, majd a mezt felvéve a bringán a vállunkat és a karunkat is védi a szövet az erős napfénytől.

A kis tépőzárnak köszönhetően felvételkor egy pillanat alatt egymáshoz rögzíthető a fölső és a nadrág, így egy hosszú távú versenyen is fit marad, nem csúszik fel a derékon. Hasonlóan viselkedik majd, mint egy egyberuha, ráadásul frissítő is elfér. Légellenállási mutatói is kedvezőbbek, mint az ujjatlan dressznek.

castelli_2017_008

Természetesen az olimpiai távon versenyzőknek is fejlesztette a ruhatárát 2017-re a Castelli, az egybeszabott versenymezeknek egyszerre javították a vízlepergető tulajdonságait, gyorsabban száradnak, ugyanakkor lélegző képességük is kiváló. A betét egészen vékony csak, de azért javítja a komfortot a bringán, az ujjatlan verziók bőrkímélő passzéban végződnek.

Castelli krémek

Castelli krémek

Nem csak a ruhadarabok között turkálva találkoztunk érdekességekkel a Castelli standon, itt van például a Castelli krém kollekció, amibe melegítő krém, rossz időjárásban, sárban használatos víz!sár lepergető krém, valamint az alfelünk kidörzsölését megakadályozó krém is tartozik, akár ízléses kis zsákban.

castelli_2017_015

Ha már zsák, nem szabad megfeledkezni a Castelli bőröndökről, táskákról. Ezek csúcsminőségű modellek, áruk hasonló, mint a felső középkategóriás márkás bőröndöké/táskáké, viszont speciálisan a bringások igényei szerint alakították ki a rekeszeket. Például az izzadt, szennyes ruhadarabokat hálós rekeszekben különíthetjük el, van delegált rekesz cipőnek, mezeknek, egyebeknek.

Legközelebb mi Castelli utazóbőröndöt választunk...

Legközelebb mi Castelli utazóbőröndöt választunk…

A további képeken a profik számára készült team-ruházat, női kollekciók és egyéb érdekességek láthatók…

További információk Castelli-termékekről a hivatalos forgalmazó oldalán a BikePlus.hu-n! 

További képek az Eurobike-standról:

castelli_2017_012

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo