fbpx

BikeFun Master csomagtartótáska miniteszt

A Bikefun Master nagy méretű, akár többhetes kerékpáros kalandhoz alkalmas túratáska. Anyagválasztása, kialakítása és minőségi kidolgozása egyértelműen az elkötelezett túrázók egyre bővülő táborát célozza meg, a jól ismert táskaspecialista márkák színvonalát biztosítja a hazai kerékpárosok számára is elérhető árszinten.

Aki egy nagyobb lélegzetvételt igénylő, összefüggő útvonalat bejáró kerékpártúrára készül, a Bikefun Master által biztosított 69 literes (gyári adat) űrtartalommal már jelentős mennyiségű felszerelést vihet magával. A táska erős, víztaszító alapanyaga, átgondolt tervezése és gondos kivitelezése praktikus használatot tesz lehetővé, minden bizonnyal tartós darab, még akkor is, ha heteken át több tíz kiló rakományt “zötyögtetünk” benne. A fenti tulajdonságok, illetve számos figyelmes részletmegoldásnak köszönhetően nem a BikeFun túratáska lesz a gyenge láncszem az eposzi kerékpáros kaladondozások során!

taskakorkep_vaz_003A kerékpártúra a világ megismerésének talán legjobb módja. Ezen belül a legnagyobb kaland kétségtelenül a vándortúra, ahol minden éjszaka más-más szálláson hajtjuk álomra fejünket. Ilyenkor az összes holmit magunkkal cipeljük, talán még a főzést rögtönzött „tábori konyhánkban” végezzük. A legizgalmasabb, hogy a vándortúra során másoktól teljes mértékben függetlenül járhatunk be egy hosszabb útvonalat, ismerhetünk meg több tájegységet. Ehhez a túratípushoz viszont az erős, megbízható kerékpár mellett megfelelő kapacitású táskákra is szükségünk lesz.

A BikeFun Master túratáska a hátsó csomagtartóra rögzíthető, három nagyméretű rekeszével, két külső zsebével, jelentős űrtartalmával rugalmas tárolási megoldást biztosít. A táska rögzítése is a méretnek megfelelő: az oldalsó széles tépőzárat négy további rögzítési pont egészíti ki. Szükség is van többpontos rögzítésre, hiszen egy ekkora űrtartalommal rendelkező táskában akár húszkilónyi felszerelés is lapulhat!

Kolosszus méret!

Kolosszus méret!

Az ellenálló, víztaszító poliészter technikai alapanyag ideális egy nagyméretű kerékpáros táskákhoz. A cipzárak erősek, a főrekeszeké kétkocsis rendszerű. A varrásszegélyek több helyen fényvisszaverő borítást kaptak, ezzel elősegítve biztonságunkat.

Kihúzható esővédő huzat is jár hozzá!

Kihúzható esővédő huzat is jár hozzá!

A BikeFun Master túratáskát „pakolásprobának” vetettük alá, amely pozitív tapasztalatokat eredményezett. Kedvező ára ellenére a megfelelő merevítéseknek, illetve az átgondolt rekesz- és zsebkialakításnak köszönhetően mindkét folyamat zökkenőmentesen folyt, a virtuális egyhetes túrára szánt felszerelés mind belefért, nem volt szükség utólagos szelektálásra. Az utcai gyaloglásra szánt edzőcipőtől a vékony nyári hálózsákig minden elnyelt. A Master tényleg a pakolás “mestere”!

A hatpontos rögzítéssel kellően stabilan áll a nagy méret ellenére...

A hatpontos rögzítéssel kellően stabilan áll a nagy méret ellenére…

A BikeFun Master rögzítése rendkívül stabil, a táska még rendesen megpakolva sem mozog a bicajon, nagyobb bukkanókon sem volt zajforrás. Mindazonáltal eme táskamodellt útközben nemigen érdemes le- és felszerelni: a hatpontos rögzítés ehhez túl körülményes. Ha beugrunk a boltba, a kerékpár és a táska őrizetét egyaránt meg kell oldani, a szálláson pedig az értékeket célszerű belőle “kimenteni”.

A Merida kerékpárok hazai forgalmazója a Master túratáskával kétségtelenül kitett magáért, ámbár a BikeFun márkanév alatt amúgy is magas minőségi szintet képviselő kiegészítőket találunk elfogadható áron. A paletta meglepően széles, így számos kerékpáros táska közül válogathatunk. A rövid teszt során a Master minden “vállalt” funkcióját maradéktalanul ellátta, ezen az árszinten szerintünk nem gyakori az ilyen erős és stabil kialakítás. Még hozzátehetjük, hogy a táska határozottan tetszetős megjelenésű.

Ezek a fűzők jobban tartanak, mint egyes modelleken található tépőzárak...

Ezek a fűzők jobban tartanak, mint egyes modelleken található tépőzárak…

A valós túrakörülmények közt azért itt-ott lehet hiányérzetünk. Egy gyorsrögzítő rendszer mindenképpen előnyös, ha a pakkot a gyakran szereljük le és fel, illetve a rekeszek szétválaszthatósága is kívánatos tulajdonság lehet. A mellékelt esővédő huzat valóban bombabiztos megoldás, ellenben a vízzáró cipzárokkal és a legfejlettebb poliuretán szigeteléssel ugyancsak teljes vízhatlanságot lehet biztosítani a letakarással járó vesződség nélkül. Persze a felsorolt negatívumok – ilyen szintű funkcionalitás és minőségi kidolgozás mellett – kizárólag többlet anyagi ráfordítással orvosolhatók: a BikeFun Master árszintjén ne is reménykedjünk!

Tetszetős, és határozottan szép kidolgozást is kapott...

Tetszetős, és határozottan szép kidolgozást is kapott…

Jellemzők:

 • klasszikus csomagtartóra szerelhető túratáska
 • erős, ellenálló, vízhatlanított 600D poliészter alapanyag
 • fényvisszaverő cipzár- és varrásszegélyek
 • két oldalsó és a egy felső rekesz
 • két oldalsó zseb
 • felső rekesz tetején “gumipók”
 • minőségi kétkocsis cipzárak
 • esővédő huzat a felső rekesz alatti zsebben
 • hatpontos rögzítés a csomagtartóra
 • 20 mm széles erős tépőzár az oldalrekeszen
 • négy további tépőzárrögzítés a stabilitás érdekében
 • 55x38x33 cm külső méret
 • 69 liter kapacitás (gyári adat)
 • 1540 g

Ajánlott fogyasztói ár: 22 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Terjedelmes zsebek...

Terjedelmes zsebek…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo