fbpx

Carrera fejvédők 2016-ra: Húzzuk meg!

Lassan 60 éve gyárt különböző szemüvegeket, fejvédőket a Carrera, sokaknak talán a téli sportokból lehet ismerősebb, ahol piacvezető márka. Pedig érdemes rá odafigyelni a bringásoknak!

Carrera 1956 óta

Carrera 1956 óta

A céget még az osztrák Wilhelm Anger alapította 1956-ban, de mára a Carrera az optikai termékekben érdekelt Safilo csoport tulajdona. Kezdetben a téli sportokra koncentráltak, de 1990-től kezdve kerékpáros fejvédőket is gyártanak.

A Carrera standon továbbra is a Foldable a sláger

A Carrera standon továbbra is a Foldable a sláger

2013-ban mutatták be először a Carrera Foldable modellt, ami a 2016-os paletta alapját is képezi, és elsősorban ezzel az „összehúzható” fejvédővel tűnnek ki a több tucat konkurens közül. Biztosan sokan vannak, akikkel már előfordult, hogy nem tudták hova tenni a fejvédőt, miután lelakatolták a bringát, a táskába éppen hogy nem fért be… Nos a Carrera Foldable könnyít ezen a helyzeten!

sok új változat

sok új változat

A Foldable bukót pont annyira lehet összehúzni, hogy beférjen egy nagyobb női táskába, vagy akár hátizsákba, ráadásul mindenhol legömbölyített, kiálló elemek nélkül, ami ugyancsak hasznos pakolásnál becsusszan bármilyen szatyorba. Tartozik hozzá egy pánt is, amit húzzunk meg, s rögtön csomaggá változik a sisak, ami ettől kezdve praktikusabban kezelhető, elhelyezhető, felakasztható!

a design adta magát

a design adta magát

Az összecsukható kialakítás következtében eleve adta magát a design, hosszúkás, hatalmas szellőzőnyílások, melyek magas szintű komfortot biztosítanak nyáron is. Természetesen a külcsín nem megy a biztonság rovására, a Carrera Foldable a legmagasabb biztonsági szabványnak felelt meg (EN 1078).

városi közlekedéshez

városi közlekedéshez

Most több új változat került terítékre, gyakorlatilag már modellcsaládról beszélhetünk, 2016-ra rengeteg új vidám, élénk, vagy elegáns színváltozatban kapható majd a Carrera Foldable, különböző stílusokhoz, sportos, vagy éppen városi kerékpározáshoz. Lesz egy sildes változat például, cserélhető betéttel, ami nem csak dísz, bőven elég hosszú ahhoz, hogy árnyékot adjon a napfénnyel szemben.

fényvisszaverő csíkkal

fényvisszaverő csíkkal

Közúti vagy városi közlekedésben nagy mértékben fokozza a biztonságot – megelőző jelleggel – a Carrera Foldable fényvisszaverő csíkkal ellátott változata, ami design-díjat is érdemelne. Az összecsukható szerkezetből az egyik borda teljes hosszában fluoreszkáló festést kap, ami a kinézeten is sokat dob.

cserélhető silddel, zöld színben

cserélhető silddel, zöld színben

Nyilván nem csak összecsukható bukókban gondolkozhat, aki a Carrera márka mellé tenné le a voksot, különböző országúti vagy mountain bike használatra is alkalmas fejvédőket is kínálnak a nagy múltú gyártó.

Nagy választék hagyományos bukókból

Nagy választék hagyományos bukókból

A Rocket 2.13 fejlesztéséhez már szélcsatornát is használtak, a Flex Contorl System stabilan tartja fejünkön és megkönnyíti a beállítást, rögzítést. Ami kiemelendő a Rocket 2.13-nál és más Carrera bukóknál is, hogy rovarháló található benne, ami a legtöbb mai fejvédőből hiányzik, pedig nagyon hasznos.

Carrera

Carrera Rocket 2.13

A Razor is egy könnyű fejvédő, in-mold héjszerkezettel, több színben, remek ár-érték arányban, vagy említhetnénk az extrém bringások számára tervezett X-02 bukót vidám színekben. Természetesen a gyerekekről sem feledkezik meg a Carrera, a palettán a legkisebbeknek is választhatunk biztonságos modellt.

Carrera

Carrera X-02

A Carrera fejvédőket keresd a hazai forgalmazó, a Bikeplus oldalán 2016-ban is, KATTINTS IDE!

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo