fbpx

Buruczki Szilárd blogja: időfutam, ráadásul csapat időfutam…

Hétvégén a kerékpárban számomra még szűz területen indultam: a Merida Maraton Team CST, Köre, Tufi aszfalt betyár szekciójával. Nemhogy szokatlan volt számomra a sík időfutam, de ráadásul a hármas csapat magyar bajnokságon az összhang is fontos volt, de ezzel nem is volt baj…

DSC_0126_160000

Pénteken este tudtam meg, hogy Bakter visszamondta a kiváló szereplési lehetőséget az OB-n. Utolsó pillanatban elfogadtam a felkérést, még a költözés felforgása közben is szívesen segítettem a testvér egyesületemen. Miért is vállaltam be a csapat magyar bajnokságot két hét pihenő után? Elsősorban beugró voltam Bakter helyett. A lényeg az volt, hogy a Merida csapatot képviseljük országúton is. Másrészt régóta ki akartam próbálni az időfutam számot országúton, bár az időzítés nem volt túl szerencsés és a technika sem volt teljesen ideális hozzá, mivel az országúti Merida Scultura gépemet most építették át a Probike-ban. Cyclocross vázra szerelték át az alkatrészeket és még a karbon Ritchey Apex WCS kerekekre is átragasztották a terep szingókat. A versenyre szerencsére kaptam egy könnyebb kerékszettet Körétől.

IMG_2447

Minden porcikám be volt állva a sok cipekedéstől a költözés miatt, ezért verseny előtti este kiforgattam szabad görgőn a beton kemény lábaimat, hogy másnap használható legyen és még egy kis nyújtás is belefért az esti relax fürdős sziesztába. Másnap reggel korán kellett indulni az Alföld közepén lévő Balmazújvárosba. Többieket felvettem az M3-as elején, aztán a lovak közé csaptam, hogy elkapjuk a 11-es rajtot! Sajnálatosan a rajt 25 percet késett, így legalább több időnk volt egymáshoz szokni.

20130915_123219

A négy versenyző elit csapatból mi indultunk először. Háromszor 20 km volt a penzum két fordítóval, összesen 6x kellett fordulni a 60 km alatt. Felálltunk a rajt után először egy 45km/h tempóra és sűrűn váltottuk egymást kb. 30mp-ként.

IMG_2643

Nagyon nem esett jól, amikor Tufi váltásnál megrángatta öttel gyorsabban a tempót, alig tudtam a végére vissza állni szélárnyékba. Úgy éreztem, mintha dupla annyi ellenállásom lenne, mint a többieknek. A végére egyre jobban belassultunk, főleg a pofaszeles résznél kb. 40-re esett le a sebességünk. Időfutam géppel biztos 45 feletti átlagot megyünk.

DSC_0197_160316

A 4. helyen végeztük a Bátorfi, Cervelo, UTENSILNORD csapat után. Azért, ha lesz még rá lehetőség, még egyszer szívesen kipróbálom, felkészülten, TT Warp nyergében. 🙂 Köszönöm a lehetőséget Merida Maraton Team CST, és Körének a kerékért vagyok hálás!

Még tovább folytatom 1 hétig a pihit néhány élmény bringázással, aztán remélem újult erővel kezdhetem a felkészülést a cross szezonra. Jövő hétvégén én is ott leszek a Merida 2014-es gépek mellett, a Mozgásvilág teszt hétvégén Csillebércen! Gyertek, mert jó hangulat, szép idő és remek lehetőség lesz kipróbálni a 2014-es bringákat!

Szilárd
MERIDA Kőbánya TC www.facebook.com/buruczki, www.buruczki.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo