fbpx

Bryton 2018: Új komputerek, új szenzorok

A távol-keleti GPS komputer specialista, a Bryton 2018-ra tovább bővíti kínálatát kerékpáros GPS-ek és hozzájuk tartozó szenzorok terén, egy olyan új modellel jelenik meg a piacon, ami kiváló alternatívát fog jelenteni azoknak, akik eddig kerékpáron a mobiltelefonjukat használták sebességmérésre és útvonalrögzítésre.

2018-tól a Rider 10 a Bryton új belépő kategóriás bringás komputere, mely lényegében mindent tud, amire egy átlag kerékpárosnak szüksége lehet, sőt! A mobiltelefonok uralta világban rengeteg alkalmazás található, melyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy kerékpáros komputert helyettesítsenek, viszont egy probléma van velük, pontosabban az eszközzel, nem egyszerű megfelelően és biztonságosan rögzíteni a telefont a kormányra és a többség nem szívesen hagyja védtelenül a drága készülékét, ami egy nagyobb bukkanónál vagy esésnél lerepülhet a kormányról, tehát elmondhatjuk azt, hogy a telefonok nem igazán alkalmasak erre a célra. A Bryton ezt ismerte fel és azoknak, akik megelégszenek az “alap”funkciókkal megalkotta a Rider 10-et, mely képes mérni az időt, sebességet, távolságot, pulzust, pedálfordulatot, magasságot, emelkedést, hőmérsékletet, a lejtést százalékosan és ezen értékek átlagait és maximumait.

A számos adat a 2″-os kijelzőn jeleníthető meg, maximum 5 adatlap egyenként 3-4 adatmezővel állítható be, telefonunk segítségével tudjuk teljes egészében személyre szabni ezeket a mezőket. És ha már a telefonunkat említettem, a Rider 10 Bluetooth-on keresztül képes kommunikálni vele, ha párosítjuk a két eszközt akkor a komputerünk jelzi, ha email-t, SMS-t kaptunk vagy hívásunk érkezett, innentől nem kell azért aggódnunk, hogy nem halljuk meg a telefonunkat bringázás közben.

A Rider 10-hez Bluetooth-on keresztül párosítható pulzusmérő, pedálfordulat és sebesség szenzorral, természetesen a sebességet szenzor nélkül is képes mérni GPS alapon és egyszerre két kerékpár szenzorait tudja kezelni. A készülék üzemideje optimális körülmények között 16 óra, ami egész jónak mondható. Az edzésfájlt a Bryton telefonos alkalmazása segítségével Bluetooth-on keresztül tudjuk feltölteni az internetre vagy a hozzá kapott kábelt is használhatjuk erre a célra és ezenfelül beállítható az is, hogy automatikusan feltöltse a Strava-ra is a tevékenységünket. Összesen négyféle változatban érhető el a Rider 10 modell, kétféle színben és kétféle felszereltséggel, az “E” változatban csak maga a készülék, az adatkábel és a konzol található, míg a “C”-nél a legújabb Smart pedálfordulat szenzor is jár hozzá.

A Bryton-nál a szenzorok terén is történt fejlődés 2018-ra, teljesen új pulzus, sebesség és pedálfordulat szenzort fejlesztettek ki, mindhárom Smart modell Bluetooth és ANT+ kompatbilis, tehát működnek a gyártó összes órájával és más márkák kompatibilis készülékeivel. A sebesség és a pedálfordulat szenzorok giroszkópos elven működnek, tehát nem kell hozzájuk már mágnes és megfelelő beállítás, elég csak a kerékagyra felrakni a sebesség szenzort, a pedálfordulatot meg a hajtókarra, párosítani a komputerrel és máris használhatjuk őket, ráadásul a felszerelésük is egyszerű a hozzájuk adott gumikkal.

Az egy éve megjelent csúcsmodell Rider 530 továbbra is a Bryton kínálatában marad, verhetetlen áron kínál professzionális edzésfunkciókat és navigációt, méretes kijelzőjén egyszerre 12 adatmező jeleníthető meg, ezenkívül Shimano Di2 kompatibilis, képes watt-mérőt, pulzus, pedálfordulat és sebesség szenzort is kezelni ANT+ antennájának köszönhetően. Az adatokat pedig közvetlenül Wifi-n is feltöltethetjük a netre.

A klasszikus Rider 310 és a továbbfejlesztett Rider 330 2018-ban is kapható lesz, mindkét modell tökéletesen képes kielégíteni a haladó kerékpárosok igényeit, ANT+ watt-mérő, pulzus, sebesség és pedálfordulat szenzor is párosítható hozzájuk, ezenfelül a 330-ban navigáció is található és az újabb Di2 rendszerekkel is kompatibilis.

A jövőévtől kerékpáros sapkát is vehetünk a komputereken felül a Bryton-tól, mellyel megmutathatjuk, hogy hova húz a szívünk a bringás GPS-ek terén. A sapka középső rugalmas panelének köszönhetően igazán kényelmes viselet és a szivacsból készült napellenzője a zsebbe vagy a mosógépbe gyűrve sem fog tönkremenni.

További információért keresd a Bryton hazai forgalmazójának honlapját és a partner üzleteket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo