fbpx

Bort, Bringát, Békességet! – beszámoló Erdőbényéről

Immáron negyedik alkalommal találkoztak Erdőbényén azok, akiket a rendezvény mottója a szívükön talál, hogy egy tartalmas hétvégét töltsenek együtt Tokaj-Hegyalján. Az Drótszamár Fesztivál a Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásként került megrendezésre.

A 11 órai, falun átvezetett lassú rajt valóban lassúra sikerült, mert épp a felvezetést biztosító rendőrautó késett pár percet, de végül a több mint másfél száz bringás minden gond nélkül nekivághatott a 33, illetve 52 km-es távoknak.

DSCF3107

Remek idő és majdnem kifogástalan pálya fogadta az erdőben az indulókat. A reggeli, egy órán át tomboló vihar maximum a kedélyeket borzolta, amely arra azért jó volt, hogy mindenki összesarazza magát a falu előtti utolsó 300 méteren, ami hajnalban még porzott a szárazságtól.

Míg a mezőny tagja a napi penzum letudásán fáradozott, a rajt-cél területen gyerekverseny és pincelátogatás zajlott, így a legkisebbek és az idősebbek is jól érezték magukat.

DSCN3708
A rövidtávon Farkas József (Ózdi KE), Pásztor Károly (Meditech SC), Tar Benjámin (Bringabanda SC) abszolút sorrend alakult ki, míg az 50 km-en Pásztor Dániel (Gödöllői SK) győzött, Kis József (Merida Maraton CST) és Tóth András (Hegyibringa SE) előtt.

A célba érkezőket babgulyás és kásás béles várta, a hús nélküli ételt választóknak pedig zöldséges rakott penne és lepcsánka volt a menü. Az eredményhirdetések unalmasságát a szervezők egyedileg készített díjakkal dobták fel, így a helyi borászatok által felajánlott kitűnő borok, a Béres Gyógyszergyár Porcerő Komplex terméke és HIGH5 ajándékok mellett az arany, ezüst, illetve bronz színűre fújt külsőgumiknak örülhettek a dobogósok.

DSCN3347

A hivatalos események után nyitott meg a sport-fröccs-terasz, majd a bringások este az erdőbényei borászatok pincéiben beszélhették át az élményeiket.

Danó Péter (hegyibringa.hu), a verseny egyik szervezője így nyilatkozott:

“A teljes szervező csapat nevében szeretném megköszönni még egyszer mindenkinek, aki eljött és jól érezte magát nálunk. Remélem, legkésőbb jövőre újra találkozunk Erdőbényén!”

A Mountainbike Challenge küzdelmei július 20-án a Gerecse Maratonnal folytatódnak.
Az eredménylista itt található 
Fotók: Vavrek Veronika és Litauszki Péter

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo