fbpx

Három hét, három DH OB, kezdés Mariborban

Elérkezett a Downhill Országos Bajnokságok időszaka, a LiMiT Racing Team zsinórban három OB-t teljesít az elkövetkezendő három hét alatt. A sort Mariborral nyitják, ahol július első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szlovén Országos Bajnokság. A helyszín nem ismeretlen előttük, hiszen gyakran járnak oda edzeni a versenyhétvégék között.

A Bikepark Pohorje nemcsak Magyarországhoz való közelsége miatt számít tökéletes edzési lehetőségnek, hanem a kiépített pályák hosszúsága egyedülálló ebben a 3-4 órás távolságban. Nem hiába rendeztek itt évtizedeken át világkupa futamokat is (utoljára 2010-ben).

Steve Peat a 2010-es maribori világkupán. A legenda már a kezdetektől indult itt, azóta is kedvenc pályája, főleg a 90-es évek végi vonalvezetés.

Steve Peat a 2010-es maribori világkupán. A legenda már a kezdetektől indult itt, azóta is kedvenc pályája, főleg a 90-es évek végi vonalvezetés.

A szlovén OB-nak is ez a pálya ad otthont, a 2600 m hosszú nyomvonal a bikepark felétől indul és 448 m szintkülönbséggel bír, melynek 80%-a erdőben halad és tele van tűzdelve gyökeres részekkel, illetve a sziklakertje is méltán szerzett világhírt nehézségéről. Az évek alatt rendesen kikopott a pálya, a sziklakert még rázósabbá és technikásabbá vált, a többi szakasz pedig csupa gyökér és gödör. Hiába jártak már ott sokszor a LiMiT-es srácok, a versenypálya ritkán van csak nyitva és a rengeteg kijárt nyom miatt alig lehet egy valós vonalvezetést betanulni. Így lesz sok újdonság a mezőny számára, épülnek új elemek, az alsó fele pedig lehet, hogy teljesen megújul, hiszen az elmúlt időszakban fakitermelés volt a területen.

Gyűlnek a nevezések, a szlovén nevezési listát több nemzet versenyzői is tarkítják, így horvát, osztrák, de még iráni név is felfedezhető a hazai mezőny mellett. No persze ne hagyjuk ki a magyarokat sem, akik szép számmal vesznek majd részt a hétvégi megmérettetésen. A LiMiT Racing Team három versenyzővel képviseli magát az eseményen, Szabó NF Endre, Keresztes Péter és Gács Péter, akik mindhárman az Elite kategória indulói lesznek.

A pályát nagyon szeretjük is meg nem is. Amikor nincs végighúzva szalaggal, akkor egy végtelen útvesztő, ahol az ember nem találja a helyét. Azonban mikor egyértelműen ki van jelölve, akkor nagyon el lehet kapni a fonalat, amit néha a kerekek bánnak, de az élmény megfizethetetlen. Esőben, sárban pedig hááát… ahogy mondani szokták, mindenkinek ugyanúgy csúszik.” – vetítették előre diplomatikusan a srácok.

A hírhedt sziklakert a 2010-es világkupán még egy "barátibb" változatban.

A hírhedt sziklakert a 2010-es világkupán még egy “barátibb” változatban.

Pénteken gyalogos pályabejárással indul majd a program, amit a délutáni edzések követnek egészen 18 óráig, majd ezt a szombati egész napos és vasárnap reggeli szabad, hivatalos és kötelező edzések követik, végül vasárnap délelőttől kerül sor az időmérő és döntő futamokra. Az időjárás erősen befolyásoló tényezője a sportágnak, hétvégére pedig mondanak mindenfélét, meleget, napsütést és kiadós esőket is. Márpedig ha Mariborban leszakad az ég, ott megindul a hegy is…

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo