fbpx

Benkó Barbi megcsinálta! A top10-es világkupa eredményről a Focus profija nyilatkozik

Benkó Barbara (Focus XC Team) szuper top10-es eredménnyel kezdte a 2017-es mountain bike világkupa-szezont a csehországi Nove Mesto-ban: a 9. helyen végzett!

b4

A hétvégén Nove Mesto-ban ad randevút egymásnak a mountain bike sport olimpiai szakágának krémje. A világkupa nyitány mindig kiemelt jelentőségű, erre minden versenyző hegyezi a formáját, mindenki a legjobbját próbálja nyújtani. Ilyenkor derül ki igazán, milyen munkát sikerült végezni a felkészülés során.

Barbarának jól indult a 2017-es szezon, komoly mezőnyben, komoly versenyeken is sikerült kiemelkedő eredményeket elérni, de a legfőbb teszt ma következett. A Focus XC Team versenyzőnője a rajtot nem a legjobban kapta el, de a kiskör széles dózerutas emelkedője elég volt ahhoz, hogy a közvetlen élmezőnybe tornássza magát.

Ettől kezdve egy szinttel erősebb Barbit láthattunk tavalyhoz képest: azzal a társasággal – a női mountain bike sport szűk elitjével – sikerült elmennie, akikhez képest tavaly még hátrányban volt. Bár tavaly is összejött egy 9. hely Albstadtban, akkor az még kiugró sikernek számított, most már többről van szó: a magyar versenyző a szezon eleje óta bizonyítja, hogy partiban van a legjobbakkal.

A teljes verseny megtekinthető a Red Bull TV-n, a következő linken: http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331857610680/live-uci-mtb-world-cup-2017-from-nov%C3%A9-m%C4%9Bsto-livestream

Barbi a verseny után hazafelé érthetően boldogan kommentálta sikerét:

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy így kezdtem a világkupa-szezont! Annyit készültem erre, ez volt az egyik fő célom idén, nagyon jó érzés, hogy a munka a legjobbkor fizetődött ki! Sokaknak tartozom ezért köszönettel!

Pont a legrosszabbkor olyan dolgok történtek az életemben, amik nagyon megviseltek lelkileg. Kemény hetek vannak mögöttem, ami mentálisan nagyon nehéz volt, de azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok, hogy sikerült ezeket a csalódásokat motivációra változtatni!

Nem sikerült volna mindez a családom, a csapatom, mint a személyzet, mint a csapattársaim nélkül. A legnagyobb köszönettel ugyanakkor edzőmnek, Lengyel Tamásnak tartozom, aki inkább funkcionált bátyámként az utóbbi időben, mint edzőként, vagy inkább mindkettő!

Rendkívül hálás vagyok az ő segítségéért, bizalmáért, s hogy a rengeteg munkánk örömet is hoz! Annyira jó érzés büszkének látni azokat, akik a legfontosabbak nekem! Megnyertük a Focus-lányokkal a csapatösszetettet is, így felállhattunk a pódiumra a segítőkkel, akik annyi sokat dolgoznak, hogy nekünk csak a versenyre kelljen készülni, megérdemelték ők is!

Rengeteg magyar volt kint, őrületes volt a hangulat ahogy ordítottak nekem, megmutatták, mi a magyar virtus! 🙂 Most hazamegyek, hogy minél hamarabb regenerálódjak, jövő héten ismét világkupa, ezúttal Németországban, 9-es rajtszámmal!

Végeredmény:

b5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo