fbpx

BBB Kite kerékpáros bukósisak teszt: ide is, oda is

A BBB BHE-29-es kódnevű fejvédőjét alapvetően országúti sisaknak hirdeti a weboldaluk, de shildet is kapsz hozzá, így természetesen montizáshoz is megfelelő. Főleg úgy, hogy egyre kevésbé trendi a montiversenyeken a napellenzős fejvédő.

BBB_BHE29

Egyébiránt a megnövelt tarkó és halántékvédelme miatt én inkább sorolnám a montis sisakok közé amiket akár országúton is használhatsz, mint fordítva. Robusztus felépítése bizalomgerjesztő, kidolgozása kiváló, de ezt megszoktuk már a BBB termékektől. Kifejezetten örültem annak a megoldásnak ahogy a napellenzőt lehet lepattintani. Sajnos a legtöbb sisak esetén, az ütéselnyelő EPS habba integrálják a patent „anyáját” amibe a shildet be kell pattintani. Na most, ha ezt mondjuk hetente kétszer megteszed, akkor előbb utóbb vagy a patent kopik ki, vagy kiszakad a foglalat. Egyik sem túl jó érzés.

bbb-cycling-bhe-29-kite-if-design-award-featured

Itt ezzel biztosan nem lesz gond, mert egy műanyag sínbe csatlakozik a napellenző, amiből könnyen kiszedhető, mégis stabilan fogja. Fejméret állító rendszere viszont sajnos nem állítható pozíciójú. Nekem kényelmes volt, de célszerű felpróbálnod vásárlás előtt, mert ahány fej, annyi forma.

BBB_BHE29

A szivacsozásán viszont meglepődtem! Elsőre, tapintásra kicsit durvább anyagúnak tűnt mint a megszokottak, viszont cserébe vizesen sem volt hideg (hú, de utálom amikor leveszem a sisakot és utána vissza kell venni izzadtan), és elég hamar száradt. Nem mellékesen antibakteriális alapanyagú, ami persze az időnkénti mosást nem helyettesíti. A pántok könnyen és gyorsan állíthatóak, és még bogárhálót is kapott a Kite.

Menet közben a 14 db szellőzőnyílás tökéletesen ellátta a feladatát, bár itt is megjegyezném, hogy nem volt még igazi nyári meleg, ellenben rendesen izzadós vagyok, ami azért nehezíti a szellőzés dolgát. Ha átnézünk a tarkó rész felől a sisakon, akkor látszik, hogy kvázi csatornákat alkotnak a nyílások, így nagy valószínűséggel ennek köszönhető a jó szellőzés. Szerencsére ezt a fejvédőt nem teszteltem élesben, de az ütéselnyelő EPS hab vastagsága bíztató, főleg a tarkónál.

BBB_BHE29

Egy szó mint száz, húszezer forint alatt kiváló ár/érték aránynak örvend a Kite, nem megosztó a kinézete, kényelmes, és használhatod mindkét bringádon (már ha van monti meg országúti is), és a két méreten kívül nem kevesebb, mint tízféle színben kapható! Így meg tudod találni a neked megfelelő kinézetet.

JELLEMZŐK:
>14 szellőzőnyílás
>In-Mold
>Rovarháló
>Mosható, antibakteriális szivacsok
>A hátsó szellőzőnyílások az optimális légáramlásért
>Easy TwistClose állító rendszer
>Könnyen állítható pántok
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>2 méretben: M (52-58cm), L (58-61,5cm)
>10 színben (matt fekete, matt fehér, matt sötét kék, matt neon sárga, matt fekete-zöld, matt fekete-narancs, matt szürke, fényes fekete-neon rózsaszín, fényes fekete-kék, fényes fekete-piros)

Tömeg: 299g (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 19 650 Ft

Forgalmazó: Pacific Cycles

Elérhetőség: https://bbbcycling.com/en/bike-wear/helmets/BHE-29

A sisak részletes leírását ITT találod https://bikemag.hu/magazin/hirek/bbb-kite-bhe-29-fejvedo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo