fbpx

Benkó Barbi blogja: Európa-bajnokság helyett, után délszláv versenyek

Egy önhibáján kívül bebukott Európa-bajnokság hétvégéjét követően Benkó Barbara (Focus Elite MTB Team) ezúttal Szlovéniában állt rajthoz Kamnikban egy rangos, C1 besorolású cross country versenyen, erről ír legfrissebb blogjában:

Először is a megelőző héttel kezdeném, akkor Horvátországban álltam rajthoz egy UCI versenyen, amit sikerült megnyernem. Mivel kimaradt az Eb és úgy beszéltük meg a csapattal, hogy beiktatunk egy versenyt, bár nem voltak boldogok, hogy nem voltam Bernben.

Kamnik2

Itt zárójelben jegyezném meg, hogy furcsának találom, hogy azt sem lehet tudni ki a szövetségi kapitányunk most pontosan, mert az állítólagos személy maga sem tudja, hogy most mi van és ez nem az ő hibája. Rejtély az is, ki alkotja a válogatottat, hogyan lehet bekerülni, bár mindegy is, ha nincs pénz utazni sehová, de most nem én akarok az lenni, aki a bilit kiborítja, meghagyom másnak, meg őszintén szólva most annyira nem is érdekel, vb-n kívül mindenhová csapattal megyek. Bár a vb-t jó lenne tudni, hogy tervezzük vagy sem, készüljünk vagy menjek nyaralni, vagy mi lesz. De erről ennyit, most sok minden hiányzik csak a balhé nem, reméljük rendeződnek a dolgok a vezetőségben, mert csak hallomásból tudom, hogy káosz az van és a srácokkal beszéltünk hétvégén, ők sem tudnak többet.

Kamnik

Ezeket a közeli versenyeket mindig Apával oldom meg, félig ő is a csapat tagja, rainbow pass is tőlünk van neki a Világkupákra, amivel bárhová bemehet, és sokszor segít ott is a csapatnak. Szeretem így, mint a régi szép időkben, utazgatunk ketten! 🙂 Most hétvégén tudtam, hogy szüleim elutaznak nyaralni, mert házassági évfordulójuk van, így egyedül kell leutaznom. Itt gratulálnék is nektek kedves Anya és Apa az elmúlt 25 boldog évhez, ti vagytok a példaképeim, nem tudom, hogy csináljátok, de nagyon jól! 🙂 Jobb szülőket nem is kívánhatnék, Isteni szerencsém, hogy ide születtem! Köszönök szépen mindent, nagyon szeretlek benneteket és még sok-sok ilyen boldog évet kívánok!

Kamnik4

Végül mégsem egyedül utaztam, mert Tam Csilla volt a főbíró és megkeresett, hogy elő vagyok nevezve és nem utazunk-e együtt, mert ő is egyedül menne. Hát miért ne! Mindketten jól jártunk! Az itatásom is meg lett volna oldva, mert már korábban beszéltem a Focus Italia főnökével, hogy ők is jönnek, így nem probléma, tudnak segíteni. Aztán végül mégsem vettem igénybe őket, mert véletlenül egy szállásra keveredtünk a Meggyesi családdal és mivel én nem a srácokkal indultam, segítettek a Megyka-szülők délelőtt, amit köszönök szépen! Korán kiértük Csillával szombaton, mert neki meg kellett nézni a pályát és más dolgai is voltak, így én is kényelmesen pályát jártam, beneveztem, elintéztem mindent másnapra, plusz rengeteg külföldi ismerőssel találkoztam, így nem unatkoztam, egy percig nem voltam egyedül. Arra számítottam, hogy nem leszünk sokan, mert EB után vagyunk, sok verseny volt egymás után, biztos sokan pihennek, de ez hiú ábránd volt, hogy C1-esre alig jönnek el és majd ponteső lesz.

Kamnik8

A mezőnyt elnézve a 4. hellyel nem vagyok elégedetlen, az újdonsült Európa-bajnokkal és a későbbi győztessel 2 körön át tudtam tartani a lépést és nem éreztem rosszul magam. Végig 3. helyen mentem, de tudtam, hogy egy olasz lány jön mögöttem kb. fél percre, így biztos nem volt a helyem, de az utolsó körben olyan történt, amire nem számítottam álmomban sem. Egy orosz lány közel 2 perc hátrányban tekert hozzánk képest, majd feltámadt a semmiből és úgy előzött meg az utolsó körben csukott szájjal, mintha szembe jönne, pedig nem mentem lassabb kört, sőt! Furcsa… Lefelé aztán újra utolértem, a következő felfelében még tartottam vele a lépést, bár nem esett jól, majd lefelé közénk keveredett egy lekörözött master, aki aztán elfeküdt előttem, így végleg elvesztettem a kontaktot hozzá.

Kamnik7

Ha pár másodperccel is, de elmaradt a dobogó, amit sajnálok, de ez van, pontot így is gyűjtöttem. Érzésre már sokkal jobban ment még egy kalandos és edzős hét után is. Köszönöm a segítséget Megykáéknak és gratulálok a magyar srácoknak is, szép volt!

Fotók: Frane Kranjec

http://benko.blogger.hu/

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo