fbpx

Benkó Barbi blogja: előretekintés, a 2013-as tervek, elvárások, technika

Benkó Barbara számadását a 2012-es szezonról nagyon sokan olvasták, legalább ennyire érdekesaz előretekintés is, Barbi a megújuló csapatáról, terveiről versenynaptáráról és a kerékpárokról ír legfrissebb blogjában:

Visszatekintés után előrenézés, az mégis csak fontosabb! A 2013-as év változást hoz a csapat számára sok területen. Először is névváltozás történt: FOCUS XC ELITE TEAM néven fogunk futni, ami annyit jelent, hogy a Focus gyári csapata lettünk. Ez jár természetesen némi személycserékkel is; aki eddig nem vette komolyan a dolgot, illetve nézeteltérései voltak a vezetőséggel, annak menni kellett, de többen jöttek is. Szerintem egész jó kis csapat alakult ki, a novemberi csapattalálkozón már megismerkedhettünk egymással, azt hiszem a hangulatra, összetartásra és remélhetőleg az eredményekre sem lesz panasz idén! Nem titkolt célunk az Elite Team-ek közé bekerülni a Világranglistán! De nézzük is kik alkotják a csapatot:

Barbara Benko (HUN) Elite
Helen Grobert (GER) U23
Marcel Guerrini (SUI) U23
Markus Schulte-Lünzum (GER) U23
Patrik Gallati (SUI) Elite
Shlomi Haimy (ISR) Elite
Uwe Hochenwarter (AUT) Elite
Wenzel Böhm-Graeber (GER) U23

Az új mezek

A mez designban is jött újdonság. Új ruhaszponzorunk van, a GSG. Náluk, a gyár itáliai bázisán, Asoloban lesz a csapatbemutatónk és a fotózás március első napjaiban. A domináns színek idén a fekete, piros, fehér, ami igazából a Focus színei. Nekem tetszik az új design és az összes ruha, amit eddig kaptunk nagyon kényelmes és a minősége is top. Szerencsére elég sokunknak kell majd bajnoki mezt viselni idén, így nem leszünk egyhangúak.

Ami a kerékpárokat illeti, egységesen mindenki Focus Raven 29R-rel fog menni egyedi csapat színben. (illetve Shlomit nem tudom, mert neki a legkisebb váz is nagy, ő lehet, hogy marad a 26-nál, azon is úgy néz ki, mintha 29-esen ülne… 🙂 ) Már képen láttam a vázakat, nekem tetszik, kicsit szürkés beütése van. Úgy tudom, egy-két DT Swiss cuccon kívül már minden szponzori szállítmány beérkezett a csapatközpontba, így semmi akadálya, hogy hamarosan megkapjuk az új kerékpárokat! Országútra egy Izalcot fogunk kapni, illetve a legtöbben már leraktuk a cyclocross kerékpárokat, de ott egy Marest használtunk.

A gyári Focus Raven 29R SRAM XX1 szettel

Nekem eddig nagyon bejöttek a Focus kerékpárjai minden szempontból, gyakorlatilag csak jót tudok mondani róla minden elfogultág nélkül! Mind geometria, mind megbízhatóság, mint design szempontból. Novemberben tesztelhettem 27,5”-est is, azt hiszem, az én méreteimhez az lesz a legmegfelelőbb, de a DT Swiss egyelőre a Schurteréken kívül senkinek nem nagyon akar szállítani, így talán jövőre. Legalábbis azt nem ígérték, hogy időben meglesz, kockáztatni meg nem fogunk, így mindenki szépen 29-el megy! Logisztikailag is könnyebb a csapatnak. Nagyjából maradt az összes szponzorunk is, továbbra is Srammal megyünk (XX1),  Avid fékek, FSA kiegészítők, Continental gumik, DT Swiss kerekek és villa, CrancBrothers (egg beater) pedál, Fizik nyereg és valószínű cipő is, Oakley szemüveg (most már a többiek is, nem csak én), a sisakról a legutolsó információm Giro vagy Cratoni, nem tudom végül mi lett belőle. Valamint táplálék kiegészítő terén én maradok a High5-nál.

Versenynaptárunk úgy néz ki, hogy az összes Világkupa és Bundesliga, EB, VB, Nemzeti Bajnokságok, valamint mindenki magának még berakhat versenyeket, az osztrák és svájci kupákon a csapat is ott lesz mindig, mert meg van adva kinek mikor melyiken kell indulni, hogy képviseljük a színeket mindenhol. Én március 24-én Langenloisban egy osztrák C1-esen kezdem a szezont.

Az Ag2R Focus Izalco kerékpárja

A Focus egyébként több szakágban is rendelkezik gyári csapattal, idén a Pro Tourban is jelen lesz, az AG2R La Mondiale francia csapat kerékpár beszállítója, szerintem elég szép lett az ő Izalcojuk is, jó lenne, ha mi is ilyet kapnánk, de ez gyakorlatilag kizárt. 🙂 A srácok a napokban már kezdenek is a Tour Down Under-en Ausztráliában! Cyclocrossban is van profi csapatuk, az amerikai bejegyzésű Rapha Focus Cyclocross teamet látják el.

Célok idénre? Felnőttem mindenhogy, azaz már az elit kategóriában kell indulnom minden versenyen. Szokatlan nem lesz, hisz ez eddig is sokszor így volt, de attól még fel kell nőni a nagyokhoz. Remélem, idén a szerencse elkísér utamon! Világkupákon top 25-30 környékén illene beérni, illetve a Magyar Bajnoki címem megvédése mindenképp nr. 1 cél, EB, VB kiemelten fontos lesz és a nemzetközi versenyeken sok pontot gyűjteni, hogy év végén minél előkelőbb helyet foglaljak el a Világranglistán! A szerződésem 3 év után decemberben lejár, nincs a tervek között csapatváltás, de mindenképp beszélni fogunk a jövőről a vezetőséggel legkésőbb szeptember környékén. Jól érzem magam, úgy vettem észre, hogy kedvelnek engem, a Focus management meg akar tartani, meglátjuk, remélem, az eredmények engem igazolnak majd! Csak annyit tudok mondani go go go Focus Elite Team!

Ja, és ígérem a honlapot is fel fogom újítani, vagyis újíttatni hamarosan, de ezt csak otthonról tudom majd. Ráfér! Szóval lesz versenynaptár, aktuális képek, beszámolók, bár az eddig is volt!

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo