fbpx

Benkó Barbi blogja: csapatépítés, fotózás, pörgés…

Benkó Barbi a Dél-Afrikában eltöltött edzőtábor után csapatösszetartáson és fotózáson járt Olaszországban, ahol sokminden történt, közben pedig pörög az egyetem is…

(Fotó: Focus Bikes)

(Fotó: Focus Bikes)

Régen jelentkeztem már, aminek több oka is van, de korántsem jelenti azt, hogy eseménytelen lett volna az elmúlt időszak, épp ellenkezőleg! Miután hazaérkeztem Dél-Afrikából rengeteg elintézni és bepótolni valóm volt, ami az itthoni teendőimet illet.  Ráadásul az egyetemen is megkezdődött a második szemeszter, pont akkor, mikor hazajöttem, ez így volt kiszámolva.

Mire egyenesbe hoztam magam, már indultam is tovább Italiába csapatfotózásra, amit egy pár nap csapatösszetartó edzés követett. Itt iszonyú pörgősek voltak a napok, néha már idegesítően, hogy 10 percre nem tudtunk nyugodtan leülni, mindig valahová rohanni kellett, hol fotózás, hol edzés, hol valamelyik szponzorral találkozni, de azt hiszem ez talán engem zavart a legkevésbé, én amúgy is hasonló életvitelt folytatok itthon, nem nagyon szoktam unatkozni… Rengeteg új és érdekes emberrel ismerkedtem meg, annyi minden történt, hogy ezeket úgysem tudnám jól összefoglalni, egy részüket pedig nem is szabad elárulnom, mert belső információk, de van pár olyan dolog, ami az én jövőmet is befolyásolni fogja. Ezeket, majd ha aktuálisak, úgyis ismertetem veletek! 🙂

(Fotó: Focus Bikes)

(Fotó: Focus Bikes)

Pár apró aktualitást azért megosztok veletek: Új fotósaink vannak, és mivel gyári csapat vagyunk, a Focus a saját fotósait szerette volna a mi képeinkhez is, akik a katalógusokat már évek óta fotózzák. Jered és Ashley Gruber egy amerikai, fiatal házaspár, akik profi fotósok, évek óta dolgoznak a Tour vagy a Giro, de egyéb más nagy országúti versenyek hivatalos fotósaként, na meg persze a Focus gyár aktuális évi katalógusaihoz is őket szokták felkérni. Nagyon jófejek egyébként és látszik, hogy nem ma kezdték. Nemrég érkeztek Európába és a következő 7 hónapot itt fogják tölteni a különböző versenyeken hivatalos fotósként. 3 napunk volt a képekre és videókra, mert nekik aztán tovább kellett indulniuk, hisz a Strade Bianche-t fotózták másnap.

Jó hangulatban telt ez a pár nap, bár edzeni nem volt időnk, de ez nem is arra volt szánva… Velünk tartott a Focus marketing managere és a nagy főnök is, meg akartak ismerni minket. A visszhang az volt, hogy maximálisan meg vannak elégedve velünk, nem nyávogtunk, hogy rövid-rövidben kellett fotózni, még ha nem is volt meleg és tettük a dolgunkat. Számomra egy fénypont volt, amikor a big boss-al, aki egy holland úriember egyik hajnalban elmentem egy átmozgató edzésre. Engem valamiért mindig is vonzott az országúti kerékpár is, a mai napig nagyon szeretek ott edzeni, még ha a MTB is a szívem csücske. Amik még ennél is jobban vonzanak, azok az exkluzív kerékpárok! Szeretem, ha jól néz ki, ha van összhang a színek között, ha jó minőségű, az alkatrészek is, pláne ha még limitált szériás vagy egyedi is, egyszerűen jobb ránézni, ráülni meg főleg. Ezt már csak azzal lehet überelni, hogy én vagyok a tulaja. Valamilyen szinten ez igaz is, hisz a mi kerékpárjaink is egyediek, a váz nem kapható kereskedelmi forgalomban és mindenkinek egyénre szabottan van összerakva.

(Fotó: Focus Bikes)

(Fotó: Focus Bikes)

Itt hozzá kell tennem, hogy ilyen szuper kerékpárom, mint az idei Raven 29r még soha az életben nem volt. A tavalyihoz képest is százszor jobban érzem magam rajta, pedig csak kis geometriai változáson ment át, de egyszerűen most minden beállítás úgy el lett találva nekem, hogy repül, már csak a gazdájának kéne kicsit összeszedni magát…:) De nem is ezt akartam ebből kihozni, hanem hogy a nagyfőnök megrögzött országúti rajongó és hát milyen kerékpárja is lenne, mint egy limitált szériás, direkt az AG2R-nek gyártott Izalcoja! Gyönyörű az egész és iszonyú könnyű. És ami a lényeg, kipróbálhattam! 🙂 Persze a beállítások nem stimmeltek, de így is élmény volt élőben látni és menni vele kicsit. Sajnos a Tour nekem nincs túl jó időpontban a versenyek miatt, de ha összejönne egy szakaszt megnézni, akkor nyertem egy napot az AG2R csapattal. Lehet, hogy megérné…:)

Tényleg rengeteg minden történt még kint, de most ezekkel nem untatlak hosszasan titeket, majd a hamarosan elkészülő portrék és videók beszélnek helyettem! 🙂 Összességében már most látszik, hogy jó lesz ez a csapat idén, a hangulatra nem lesz panasz, mindez annak ellenére kiderült, hogy a mókamester Wenzel nem tudott eljönni iskolai vizsgák miatt. Shlomi szintén távol volt, mert az izraeli versenyeken kötelező volt részt vennie a Szövetsége miatt! Ő majd március végén jön Európába és itt lesz egész szezonban.

(Fotó: Focus Bikes)

(Fotó: Focus Bikes)

Jövő héten pedig számomra is megkezdődik a szezon az osztrák C1-en Langenloisban! Már most hétvégén versenyeztem volna az országúti szezonnyitón Bonyhádon, de mint bizonyára tudjátok, a furcsa márciusi havazás miatt elmarad. Így úgy néz ki az idénre tervezett egyetlen országúti versenyem is kimarad…:) Sebaj! A Magyar Bajnokságot néztem még ki, de az úgy néz ki egy időben lesz a MTB EB-vel, így az is kiesik nekem. Addig is igyekszem majd gyakrabban írni, most újra egyetemi feladataimmal vagyok elfoglalva, de ahogy közeleg a fő szezon, ezt majd igyekszem háttérbe szorítani, amennyire csak lehet!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo