fbpx

Bemutatták a Bryton Rider S500-at: Sportosan okos

A Bryton nem titkolt célja a legújabb GPS-es kerékpáros komputerével, a Rider S500-zal, hogy felvegye a versenyt a legnagyobb gyártókkal, ami a technikai paramétereket tekintve sikeresnek bizonyult, az új Bryton Rider S500 radarkompatibilitást, hangalapú keresést, érintőképernyőt és számos edzésfunkciót kínál.

Bryton Rider S500

Bryton Rider S500

Nem múlik el év, amikor a Bryton nem dob piacra egy új kerékpáros komputert, a tajvani márka sokat dolgozik azon, hogy felzárkózzon a legnagyobb gyártókhoz, ezért folyamatosan fejleszt és hardverben már talán utol is érte a konkurenciát, de szoftverben még lemaradásai vannak. Az újonnan bemutatott Rider S500 ezeket a lemaradásokat hívatott részben ledolgozni, ezért nem csak hardverben nyújt újat, hanem új funkciókat is kínál a Bryton ebben a kerékpáros komputerében.

Bryton Rider S500

Nézzük, hogy mit tud a Bryton Rider S500!

Bryton Rider S500

Kompakt, sportos dizájn, amit profi versenyzők segítségével fejlesztettek. Egy 2,4″-os színes érintőképernyőn tudjuk követni az adatokat, amit még további 4 valós gomb egészít ki (a Bryton Rider 750 tesztünkben már kitértünk arra, hogy ez miért is jó). Ezenkívül egy fényerő szenzor is található a képernyő oldalon, ami a fényviszonyoknak megfelelően állítja a kijelző fényerejét.

Bryton Rider S500

Erős akkumulátor. A gyártó állítása szerint 24 órát képes működni egy töltéssel a Rider S500, persze csak takarékos módban, külső eszközök használata nélkül. Viszont ez adat elég jónak számít a konkurenciákhoz mérten, mondjuk kérdés, hogy a valóságban is így lesz-e.

Bryton Rider S500

A Rider S500 is megkapta a hangalapú keresést, a Google keresője több mint 100 nyelven használható, így elég csak kimondani, hogy hova szeretnék menni és az eszköz megtervezi az útvonalat. Persze ehhez szükség van arra, hogy párosítsuk a telefonunkkal a komputert, amin van internetkapcsolat. Így használva a navigációt, az eszköz képes arra, hogy visszanavigáljon az útra, ha letérünk róla.

Bryton Rider S500

Gyárilag egy OpenStreetMap térkép található a Bryton Rider S500-on, amin a kerékpározáshoz kapcsolódó helyszínek is jelölve vannak. Az útvonalkövetés (egy előre megtervezett útvonal követése) internet kapcsolat nélkül is működik, viszont ha szeretnénk látni az utcaneveket akkor szükségünk lesz netre is.

Bryton Rider S500

Edzésfunkciók terén sem lehet panasz a Rider S500-ra, egy külön lapot szánt ennek a Bryton, ahol követhetjük az adatokat és a grafikonokat, bár szerintem ez minden gyártónál kicsit “parasztvakító” funkció, mert aki komolyabban gondolja az edzést, az úgyis pusztán a számokat nézi és az adatokat külső szoftver segítségével elemzi ki. Viszont kifejezetten hasznos, hogy jól kezeli az okosgörgőket, így az eszközről is könnyedén meg lehet tervezni az edzéseket.

Bryton Rider S500

A Live Track funkció is helyet kapott a Rider S500-ban, aminek a segítségével mások is követhetik, hogy éppen merre kerékpározunk (internet kapcsolat kell hozzá) és azt is láthatják, hogy milyen gyorsan megyünk, mennyi távot tettünk, mennyi a pulzusunk, gyakorlatilag mindent, amit mi a kijelzőn nézünk.

A Climb Challenge funkció is beépítésre került ebbe az eszközbe, ami valójában a Bryton ClimbPro verziója. Ezt használva a komputer emelkedőhöz érve átvált erre az oldalra és mutatja a szintgörbét a meredekségi adatokkal és a hátralévő távval együtt. Ez egy kifejezetten hasznos funkció ha ismeretlen helyen bringázunk.

Bryton Rider S500

Radar kompatibilis. Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek a radarok, amik jelzik hogyha autó érkezik hátulról, a Rider S500 már kompatibilis ezekkel az eszközökkel. A kijelző jobb szélén láthatjuk, hogy érkezik-e autó mögöttünk és milyen távolságban van tőlünk.

Azt már valószínűleg mondani sem kell, hogy a Bryton Rider S500 kompatibilis az e-bike rendszerekkel (Shimano Steps és Ant+Lev) is – ami a mai világban ezen a szinten már alapkövetelmény – így a komputerünk kijelzőjén követhetjük az akku állapotát, a rásegítés módját és a sebességfokozatot.

Részletes infok és árak a forgalmazó oldalán itt!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo