fbpx

Bemutatkozott a FTC-Merida ReVO2lution csapata

Igaz, javában zajlik a kerékpáros szezon – megmutatni a csapat egészét, soha nem késő. Tizenkét kerekessel prezentált csütörtök délután az egyik legidősebb hazai klub, a Ferencváros bringás szakosztálya, az FTC-Merida ReVO2lution.

Az idei tervek közt a jövő heti országúti bajnokságon, a Balaton Bike Fest kritériumversenyén, a pálya ob-n, a júliusi Gemenci Nagydíjon és a Central European Touron való minél jobb eredmények elérése, bajnoki címek megszerzése szerepel. Tavaly Zelinka Gabriella, Berkesi András, Müllner Zoltán, Specziár Viktor és Szórádi Balázs megannyi bajnoki dobogós helyezést, a rangos nemzetközi viadalokon kiváló eredményt ért el, Zelinka és Berkesi az év pályakerékpárosa címet is begyűjtötte, többen válogatottak, olimpiai kerettagok voltak – de nézzük, mi várható az idei esztendőtől…

A sikersorozat már a ciklokrossz szezon alkalmával télen megkezdődött, majd jöttek a korai bajnokságok, neves viadalok sikerei: Rónaszéki Balázs a Tihany Kupán és a Tour de Pelson, Szórádi Balázs évadnyitón, Specziár Viktor a KSI kupán, Simon Balázs a Giant Kupán, Merő Csaba a Péti Időfutam Nagydíjon aratott korcsoportos győzelme. Szórádi Balázs második lett a Budapest Bajnokságon és az ötnapos szlovák, Kassa-Tátra-Kassa 2. szakaszán, Specziár Viktor ezüstérmes a Magyar Köztársaság Hegyi Bajnokságán, harmadik a ciklokrossz ob-n, Rónaszéki Balázs harmadik a hegyi bajnokságon.

ftc_1
A versenyzők…

Berkesi Andras 20-szoros magyar bajnok, kétszeres Fair Play Díjas, 2005-ben és 2008-ban az „Év pályakerékpárosa”, ’98-óta olimpiai kerettag. Öt pálya világkupán és egy pálya világbajnokságon vett részt.

Szórádi Balázs a mountain bike-ról tért át az országútira; 11-szer indult a Gemenci Nagydíjon, ötször végzett összetettben az első tízben, a magyar körversenyen háromszor. Az utolsó Pest megyei Körversenyen összetett második lett, a hegyi ob-k többszörös érmese; a csapat egyik szervezőegyénisége.

A csapat történetét Szórádi Balázs elevenítette fel

A csapat történetét Szórádi Balázs elevenítette fel

Specziár Viktor asztalitenisszel kezdett, majd szintén hegyikerékpárról ült át az országúti és pályakerékpár nyergébe, közel 200 viadal győztese, legalább 300-szor állt a dobogó valamelyik fokán, több mint 50-szeres felnőtt bajnoki érmes.

Simon Balázs amatőr futamokon U19-ben 15-ször állt a dobogóra, ebből 7-szer nyert; magyar bajnoki arany- és ezüstérmes; U23-ban 15-szörös dobogós, ebből 9-szer sikerült győznie, időfutamban bronzérmes; a 2008-as Eb résztvevője.

Merő Csaba háromszor nyert amatőr kupasorozatot, nyolc alkalomból kétszer volt a Tour de Hongrie győztes csapatának tagja, a 2002-es quadtriathlon vb váltóversenyének ezüstérmese, amatőr időfutam Eb-n negyedik; közel 50 győzelmet és száz, dobogós helyet számlál.

Jordán Péter 2006-ban amatőr bajnok, a Hungaroringen első helyezett, pálya ob-n ezüstérmes, összesen 27 dobogós helyezést és 5 első helyezést szerzett.

Rónaszéki Balázs eleinte hegyikerékpározott – közben Európa-kupa futamon és Osztrák Kupában 3. -, majd 4 évig Ausztriában idegenlégióskodott. Magyar bajnokságon négyszer arany-, egyszer ezüst-, ötször bronzérmes lett; közel 60 győzelem és 150 más dobogós helyezés gazdája.

Fördös Ferenc 7 év karate után kezdett el versenyszerűen kerékpározni, junior válogatottként több itthoni versenyen dobogós helyezést ért el. U-23-ban többnapos versenyeket teljesített, köztük a Magyar Körversenyt és a Gemenci Nagydíjat. Ciklokrosszban junior és U-23-as korosztályban az országos-, és Budapest-bajnokságokon többször dobogóra állt. 2004-ben megnyerte a Top Maraton mountain bike sorozat korosztályos összetettjét.

Braun Ferenc a sporttal komolyabban egyetem alatt, 20 éves korában kezdett foglalkozni, triathlonozni kezdett. Testi adottságaiból adódóan elsősorban a sík középtávú és a rövid távú időfutam-versenyeket kedveli, hosszabb távú versenyeken csapatmunkát tud végezni.

ftc_3

A versenyzői kerethez tartozik még Müllner Zoltán – egykori U23-as válogatott, 2008-ban 18 hazai győzelem -, Vaskó József – egykori gyorsasági motorversenyző, kétszeres Tour de Hongrie résztvevö, ma már a masterek közt aratja dobogós sikereit -, Werderits Ádám – korábban teniszező, hegyikerékpáros, Gemenci Nagydíj résztvevő.

A szakmai stáb…

A menedzsmenthez tartozik Stefan Kramer, a szakosztály elnöke, valamint Bodnár József igazgató; mindketten egykori ferencvárosi kerekesek. A zöld-fehérek vezetőedzője a ’82-től trénerként tevékenykedő Hóbor Lajos – kinek egykori tanítványa, Seregély Márta anno a női Giro d’ Italia 12. helyén zárt -, ki két évtizedes élvonalban való versenyzése alkalmával többször húzhatta magára a bajnoki mezt. Segédedzőként Specziár Viktor és Berkesi András, masszőrként Ragó Tibor segíti a bringásokat.

A Pálvölgyi barlang teraszán megtartott csapatbemutató alkalmával a versenyzők mellett természetesen a kétkerekű technika is lencsevégre került. A versenyzők egy UCI kategóriás országúti versenyeken könnyen fennakadhatnának esetlegeses súly ellenőrzésen, ugyanis könnyű pedállal és gumival a bringa belül marad a 6,8 kg-os limiten. Ezért leginkább a váz-villa kombináció felelős, ami az egyik legkönnyebbnek számít a piacon. A kerekesek Shimano Dura-Ace alkatrészekkel szerelt Merida Scultura evo karbon bringákkal tekernek.

ftc_4

A csapat támogatói: Probike Kerékpárüzlet, VASLÓ Gépjavító és Kereskedelmi Kft., Opel Gaál Autóház Kft., BikeFun Hungary Kft., ReVO2lution.

A FTC-Merida ReVO2lution hivatalos honlapja: www.ftc-cycling.com
Forrás: FTC-Merida ReVO2lution sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo