fbpx

Bemutatkozott az Epronex – BSS Oil 2019-es csapata

2019-ben az új szponzorok mellett új versenyzők is csatlakoztak az Epronex – BSS Oli Team-hez, melyek közül a legnagyobb név a pályakerékpáros EB ezüstérmes Lovassy Krisztián, de országúton a cyclocross magyar bajnok Vas Balázs is a csapat színeiben fog versenyezni.

Hazánkban nem megszokott módon, színvonalas sajtótájékoztatón mutatták be az Epronex – BSS Oil 2019-es csapatát, melynek a Porsche Buda Skoda szalonja adott otthont. Különleges esemény lévén a hazai országúti kerékpársport színe-java és a sajtó is tiszteltét tette a bemutatón.

Az új névadó szponzor bemutatása mellett megtudhattuk, hogy 2019-ben milyen új versenyzők igazoltak a csapathoz. Lovassy Krisztián az idei évben az Epronex – BSS Oil Team-ben folytatja pályafutását, számára a legfontosabb cél az olimpiai kvalifikáció omnium számban, melynek sikeres teljesítéséhez fontos, hogy országúton is versenyezzen. A DKSI-ből érkezett két tehetséges tavaly még U23-ban szereplő versenyző, Pápai Ádám és Gönczy Gergő, a Pannon Cycling Team-ből pedig Zathureczky Márk igazolt a csapathoz.

A friss elit cyclocross országos bajnok Vas Balázs is az Epronex – BSS Oil Team-et fogja erősíteni országúti versenyeken. Az eddig szintén másik szakágból ismert Buzsáki Virág is a csapat színeiben fog rajthoz állni, bár nála a prioritás az XCO, hiszen olimpiai kvótafutó.

A tervek kapcsán kihangsúlyozták, hogy mennyire fontos, hogy UCI besorolású versenyeken álljon rajthoz a csapat és a 2019-es évben a tavaly teljesített 50 UCI versenynapot is szeretnék túlteljesíteni.

Alább a csapat hivatalos bemutatkozó sajtóanyagát olvashatjátok:

[message_box title=”” color=”yellow”]

Az Epronex – Special Bikes magyar osztrák regionális kerékpáros csapat 2016-os év elején alakult. A csapat működéséhez szükséges feltételeket akkori szponzoraink teremtették meg: Epronex, Geberit, Ceglédi Autóház illetve a Gesubikewear, Mr-Wheel és a Pavé Bike&Cafe. Az osztrák támogatónk és névadó szponzorunk a Special-Bikes kerékpárüzlet volt. A csapat támogatói és szponzori háttere némileg átalakult, a Bike Hungary névadó szponzorként került fel a csapatruházatra, illetve a Soudal Magyarország is jelentős támogatást nyújtott 2017-ben. Új támogatóink a Primavera ásványvíz és a Nutridepo-SIS termékcsaládja lettek. A csapat céljai között szerepelt a helyi regionális versenyeken való eredményes megjelenés, illetve a UCI kategorizált egy/többnapos versenyeken való sikeres részvétel.

A kategorizált, UCI bejegyzésű versenyek sportszakmai szempontból elengedhetetlenek, mert ezek a versenyek jelentik a nemzetközi színvonal belépő szintjét, a nemzetközi elitbe kizárólag ezen a csatornán keresztül vezet út – természetesen ehhez szükség van a tudatos kitartó és jól megtervezett edzésmunkára, megfelelő stabil háttérre, és támogatásra. A csapat versenyzői összetétele változni fog a 2019-es szezonban. A csapat friss igazolásai közt a magyar válogatott keret számos tagja szerepel, többek között az olimpiai kvótafutó és korábbi olimpikon Lovassy Krisztián is csatlakozott hozzánk. Továbbra is Garamszegi László korábbi magyar bajnok lesz a csapatvezető és a fiatalok edzésmunkáját is ő fogja irányítani. László által vált lehetővé, hogy fiatal – U23-as versenyzők nevelő klubjává válhassunk, mert felkészítésük teljes odafigyelést igényel. Az új csapattól sok szép eredményt várunk mind a magyar bajnokságon, mind külföldi porondon.

A korábbi névadó szponzorunk, a Bikehungary helyét a BSS OIL Group fogja betölteni, míg a Bomba, mint egyik fő támogató állt kerékpáros projektünk mellé a 2019-as szezonra. A csapat gépjárműparkját -2 db SKODA Octaviát- a Porsche Buda biztosítja a szezonra. A kerékpársport egyre nagyobb figyelmet kap hazánkban – mind a rendezvények, mind a hazai kerékpáros élet dinamikus fejlődésnek indult; a Tour de Hongrie-t idén már az Eurosport is közvetítette. Úgy véljük , hogy a kerékpársport globálisan is pozitív üzenettel bír, a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében.

[/message_box]

Az Epronex – BSS Oil Team versenyzői: Solymosi Márton, Vas Balázs, Pápai Ádám, Király Levente, Durucz Miklós, Lovassy Krisztián, Kiss Gergely, Zathureczky Márk, Szarka Gergely, Cser Gábor, Buzsáki Virág, Gönczy Gergő, Patrick Dolleschal. Csapatvezetők: Garamszegi László, Köllő Zsuzsanna

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo