fbpx

Belgiumban szeretik, 2017-re lehetőséget kap Kanti Dorottya

Első éves felnőttként szinte a teljes 2016-os szezont Belgiumban versenyezte végig Kanti Dorottya, aki összesen 2500 versenykilométert gyűjtött a kockaköves, szeles belga utakon. Meglett az eredménye!
kanti_dorottya_5

Kölcsönszerződéssel az Autoglas csapat színeiben összesen 10 UCI versenynapot teljesített, ezen kívül még 25 db ún. kermesse versenyen is indult. Az általában 500 euró összdíjazású kermesse versenyeket hetente 2-3 alkalommal rendezik meg körpályán, rengeteg néző előtt, 60-100 fős női elit mezőnyökkel, WorldTour-os női versenyzők és erős női UCI csapatok (mint pl: Lotto, Topsport-Etixx, Wiggle, Rabobank, stb.) bringásainak részvételével, a táv 80-10 km az átlagsebesség pedig 36-40 km/h között váltakozik.

Legnagyobb kinti sikere júliusban a GP Pat’s Caffe kermesse versenyen szerzett győzelme volt július elején, amivel végérvényesen felhívta tehetségére a belga csapatok figyelmét. Nem kisebb nevet sprintelt le az elsőségért, mint a Wiggle WorldTour csapat ausztrál kiválóságát Cloe Hoskingot, aki a qatari világbajnokság női versenyének egyik fő esélyese, de nyert ő szakaszt idén a női Giro d’Italián és a leggyorsabb volt a párizsi női WorldTour versenyen is, melyet a férfiak utolsó Tour szakasza.

kanti_dorottya_3

Ami az UCI versenyeket illeti, a belga csapatok számára legfontosabb UCI 2.1-es kategóriájú Belga Körversenyen csapata legjobbjaként zárt összetettben és először teljesített 4 napos UCI versenyt a Mariane Vos-t és további nagy sztárokat felvonultató mezőnyben. Ezen kívül még 5 darab top 10-es helyezése volt további kermesse versenyeken, ezek alapján a szezon végén három belga csapat is szerződést kínált neki a következő szezonra! Hazai eredmények tekintetében megnyerte a páros és kritérium OB-t, a hosszútávú országúti bajnokságon pedig harmadik lett. A magyar kupa sorozatot október 1-ig vezette, a kupasorozat utolsó versenyein már nem állt rajthoz.

Idei 5 hónapos külföldi kinntartózkodását szülei támogatták, a szövetségtől erre vonatkozó támogatást nem kapott, bár ezt nem is kérte. A befektetett euróknak és az áldozatos kemény munkának meglett az eredménye. Dorottya 2017-ben a 26 éve működő Sprinters Malderen klubtól kapott nagyon előnyös és kiváló kondíciókat biztosító szerződést és előzetes meghívást kapott egy UCI kontinentális csapatba is, ahol az UCI szabályok értelmében 2017. augusztus 1-jétől ún. stagiaire státuszban versenyezhet a szezon végéig.

kanti_dorottya_7“Fontos volt számomra, hogy úgy fejezzem be a belga szezont, hogy aláírt szerződéssel jövök haza, így kiszámíthatóvá vált a teljes jövő év számomra. A párom segítségével egy szuper szerződést sikerült kötnöm, nagyon sokat jelent nekem, hogy a belgák ennyire értékelik, amit idén láttak tőlem. A Malderen csapattól minden szükséges támogatást megkapok jövőre akár a technikai dolgokban (karbon kerékpár, időfutam kerékpár, tartalék kerekek, ruházat, sisak, stb.), de logisztikában és versenyeztetésben is.

A szezon első felében hétvégenként leszek kint, ebben az időszakban is egynapos UCI versenyeken fogok javarészt indulni. A június végi országos bajnokság után pedig a teljes nyarat Belgiumban töltöm, ahol folyamatosan megyek majd a kermesse és az egy és többnapos UCI versenyekre. Nem gördítenek azelé sem akadályt, hogy augusztus 1-től UCI csapatnál folytassam. Ami a hazai szerepléseket illeti, elsősorban a bajnokságokon készülök indulni, magyar csapathoz még nem írtam alá 2017-re, de ennek is hamarosan pont kerülhet a végére.”

Iidei utolsó fontos megmérettetése – ahol megmutathatta volna magát az elképzelhető legerősebb női mezőnyben – a jövő héten megrendezésre kerülő világbajnokság lett volna, de a Magyar Kerékpársportok Szövetsége idei eredményei alapján visszavonta Dorottya katari VB indulását.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo