fbpx

Batman és a bikinis lány esete, avagy kerékpártúra Etyekre „farsangi csomagolásban”

Február 19-én színes társaság karikázott az etyeki körben, megmutatva, hogy két keréken tekerve is felhúzhatjuk a farsangi jelmezeket.

A 25 kilométeres kerékpártúra a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) „Tekerj a Zöldbe” sorozat állomása volt a Ridehard.hu szervezésében. A széria eseményein olyan útvonalakat igyekeznek kialakítani a rendezők, melyek bárki számra teljesíthetők és minél több élménnyel szolgálnak, ami a bringázáshoz kapcsolódik.

A megújult „Etyeki kör” adta magát, hiszen a szervező csapathoz csatlakozott hazánk egyik legnagyobb csomagolástechnikai vállalkozása, a Sipospack Kft., akiknek herceghalomi telephelye volt a bázis parkolási és átöltözési lehetőséggel. Ennek ellenére többen már beöltözve érkeztek kerékpárral/vonattal. A bringások kreativitása határtalan, a jelmezek úgy is működtek, hogy közben hajtani kellett a kétkerekűt.

Herceghalomból gyakorlatilag forgalommentes úton lehet eljutni a tavak mellett Biatorbágyig, ahonnan az új BUBA (Budapest-Balaton) kerékpárút frissen épült szakasza vezet Etyekig. „Budapest szőlőskertjének” látogatóközpontjában Zólyomi Tamás polgármester köszöntötte a társaságot és a meleg tea kortyolgatása közben a környék kerékpáros fejlesztéseiről is beszélt.

Akik mostanában nem tekertek erre, nem csak az új Bia-Etyek kerékpárút minőségén lepődtek meg, hanem az Etyek és Herceghalom közötti frissen aszfaltozott útszakaszon is, ahol hétvégén ugyancsak minimális forgalommal számolva, tökéletes burkolaton és látványos díszletek között lehet kerékpározni.

A kis hullámvasutat követően a vidám társaság ebédidőben tért vissza Herceghalomra, ahol a telepen a K&K Family látott minket vendégül egy tál salátával. A finisher érmek és ajándékok kiosztását követően a szervezők mindenkinek felhívták a figyelmét, hogy bringás farsang nem csak egyszer van februárban, ugyanis 26-án, szombaton szentendrei túrán lehet ismételni, találkozó az Omszki-tó parkolójában: https://fb.me/e/2aQRwsf93

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo