fbpx

Bajnokokat avatnak a lejtősök július végén!

Egy azon helyszínen, egy azon hétvégén kerül sor két kerékpáros szakág bajnokavatására is, július 25-től 27-ig Eplényben a GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságon kiderül, hogy kik a legjobbak 2014-ben!

Minden évben nagy várakozás előzi meg a DH OB-t, ez idén sincs másképp, sőt ez most még nagyobb! Miért is?

A regnáló magyar bajnok Liszi Attila, idén meg tudja valaki(k) fogni vagy megvédi és begyűjti negyedik címét?

A regnáló magyar bajnok Liszi Attila, idén vajon meg tudja valaki(k) fogni vagy megvédi és begyűjti negyedik címét?

Először is és alapvetően, mert ismét összejön a magyar mezőny, az elszánt kezdő downhillesektől a bajnokesélyes profikig, hogy megmérkőzzenek egymással, önmagukkal vagy csak bringázzanak egy jót a barátaikkal, rég nem látott és új ismerőseikkel. Mindez három napon keresztül, a négyüléses sílift felszállításával.

Másodszor, mert a pálya idén is megújul, új szakaszokkal és új pályaelemekkel bővül, illetve egy teljesen új befutót kap a rendezvényre. A döntött kanyarokkal, ugratókkal, technikás részekkel és további pályaelemekkel tarkított nyomvonal így még változatosabb részekből fog állni. Van benne szinte minden, de bárki számára teljesíthető lesz, hiszen mindegyik pályaelemnél kerülőnyom is ki van alakítva, mindenki megtalálhatja a maga számítását és kihívását. A nyomvonal sípályák közötti és melletti erdős részeken kanyarog, illetve néha le is keresztezi azokat. Körülbelül 1,5 km hosszú és a szintkülönbsége 185 méter. A befutó a sípálya alján kerül felépítésre, ami a célterületről jó hosszan belátható, tehát bátran lehet jönni nézni, szurkolni, épp hogy beér az egyik versenyző, már látótérbe kerül a következő! A pálya hamarosan elkészül, július 11-től július 20-ig bárki kipróbálhatja és gyakorolhatja a nyomvonalat az eplényi Bringaréna nyitvatartási idejében!

Harmadszor pedig, mert a tavaly nagy izgalmakat hozó fourcross betétfutam szintén Országos Bajnoksággá növi ki magát, így két szakág OB-ját is nyomon követhetik a helyszínre érkezők. Négyen egymás ellen, minden futamból az első két célba érkező jut tovább a következő fordulóba, mindez ugratókkal, kanyarokkal és technikás résszel ellátott pályán, pörgős lebonyolítás mellett, amiről a tányéros sílift felszállítása gondoskodik.

Akár mindkét szakágban is el lehet indulni egyszerre, mivel a hétvége programja úgy lett kialakítva, hogy ne fedjék egymást az események, ráadásul aki downhillra nevez, annak kedvezményes a fourcross, ami így előnevezéssel mindössze 2000 Ft! Ebben benne van a tányéros sílift felszállítása is!

Fourcross

Fourcross

A verseny tehát háromnapos lesz, július 25-én pénteken a gyalogos pályabejárással indul a program, amit a délutáni szabadedzés, illetve a szombati hivatalos edzések követnek. Majd ezek 16 órakor véget érnek, hogy a GravityHall Fourcross OB annak rendje és módja szerint le tudjon zajlani.

Vasárnap elkezdődik a downhillesek éles küzdelme is, bajnokokat avatnak az időmérő és döntő futamok után. A verseny pénzdíjas, 300.000 Ft összdíjazás és további értékes tárgynyeremények várnak a gazdáikra, azonban a harminckét díjazott versenyzőn kívül a többieknek se kell üres kézzel távozniuk Eplényből. Már a nevezés mellé is jár ajándék, valamint az eredményhirdetés után közvetlenül értékes tárgynyeremények kerülnek kisorsolásra. Részletek az esemény facebook oldalán, érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis folyamatosan bővülnek az ajándékok és szolgáltatások!

Fontos tudni, hogy a versenyen bárki elindulhat, akár rendelkezik versenyzői engedéllyel, akár nem. Downhillban négy licenszes kategória van és kettő nyílt, fourcrossban pedig az eredménylistából kerülnek majd leválogatásra az igazolt versenyzők.

Előnevezésre is van lehetőség, megéri kihasználni, mert így olcsóbb is és a helyszínen a regisztráció is sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik! Az előnevezési időszak július 1-én 12:00-kor indul és megtalálható www.dhracing.hu Nevezés menüpontjában!

Összefoglaló videó a 2013-as GravityHall Downhill Országos Bajnokságról és a fourcross versenyről:

[youtube height=”380″ width=”600″]http://www.youtube.com/watch?v=Dilr-tiumSw[/youtube]

 

A rendezvényről további információk, versenykiírások, időterv stb. szintén a dhracing.hu weboldalon, valamint érdemes követni az esemény facebook oldalát, ahol folyamatosan értesülni lehet az aktuális hírekről. Szintén itt található meg minden információ a depófoglalással és áramigénnyel kapcsolatban is. A szervezők a helyszínen biztosítanak áramvételi lehetőséget, bringamosót, valamint szabadtéri zuhanyzót.

Tehát minden adott, ami egy fantasztikus versenyhétvégéhez kell, az eplényi Bringaréna újra „downhill paradicsommá” változik egy rövidke időre! Július végén egy igazán élvezetes, izgalmas és emlékezetes versenyhétvége elé nézhetünk, addig pedig ha tehetitek próbáljátok ki a nyomvonalat, július 11-én pályanyitás!

Fotók: Huszár Balázs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo