fbpx

A juniorok győzelme az egerszegi kupafutamon, avagy az elit felnőtt MTB XCO mélypontja

A zalai dombságon folytatódott a magyar MTB XCO kupasorozat, ezúttal a zalaegerszegi II. Goda Péter Kupán csapott össze a hazai mountain bike-os mezőny.

goda_peter_kupa01

fotó: Káldi Tamás

Az ötödik cross country magyar kupafutamot rendezte a zalai helyszínen a Femat-Zalaegerszegi Kerékpáros SE. Az egyesület versenyrendezői tapasztalata hosszú évekre nyúlik vissza. Az egyesület számára fontos az élsport, így amikor lehetőségük van, megrendezik a cross country magyar kupafutamot.


A 160 rajthoz álló versenyző közül megint a gyerekek létszáma dominált, közel 90 induló volt 17 év alatti.
A foghíjas (mindössze két fő!!!) elit felnőtt mezőny miatt az U19-esek, U23-as- és elit felnőtt férfiak együtt vágtak neki 6 körös futamnak, majd az abszolút pénzdíjaknál is együtt kerültek értékelésre. Így állt elő az az érdekes helyzet, hogy az első kettő helyet U19-es korú versenyző, Erdélyi Attila és Kádi József Krisztián (Cube-Csömör) foglalta el és csak a dobogó harmadik fokára tudott felállni Szalay Péter, a Focus Team Hungary versenyzője.

A hölgyeknél is hasonló helyzet alakult ki, ott is U19-es korú versenyzőnő, Megyasszai Lilla (Cube-Csömör) győzött Ringelhann Fanni (Focus Team Hungary) és Cséri Szilvia (Femat-ZKSE) előtt.

A zalaegerszegi csapat legsikeresebb versenyzője, Palumby Zsombor számára nagy tétje volt a versenynek, hiszen ő is esélyes rá, hogy kijusson a junior vb-re. A most begyűjtött harmadik helyezése egyelőre kevés, hiszen még több válogató verseny is vár rá.

Zsombi így látta a futamot:

“A mai napon a II. Goda Péter XCO emlékversenyen álltam rajthoz Zalaegerszegen, amely a Magyar Kupasorozat 5. állomása volt. Pályaépítőként kicsit fáradtan, de bizakodva vágtam neki a hat körös versenyünknek. Az elit felnőttekkel együtt mentünk, így nagy meccsek voltak, illetve a pályánk is elég húzósra sikerült (ezzel szerintem mindenki egyetért a versenyzők közül). Abszolútban 4. helyen érkeztem, kategóriában 3. helyezést értem el. Nagyon kihajtottam magam a végére, óriási meccselve Szalay Petivel…
Nagyon köszönöm a szurkolást mindenkinek, huhh nagyon kitettetek magatokért! Hátborzongató hangulat volt verseny közben… :))”

A teljes eredménylista itt érhető el

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo