fbpx

‘Back in Business’ edzés a Downhill OB ezüstérmesével

Négy hónapja nem ültem lejtőzős avagy enduro gépen, csak a cécóbicó futott. Kántor Miki, a Downhill Magyar Bajnokság második helyezettje ennél sokkal komolyabb helyzetből tért vissza, ugyanis neki hét hónap maradt ki bármiféle biciklizés nélkül. Az ok pedig térd keresztszalag szakadás. Leírni is rossz…

Tehát történt, hogy együtt kezdtünk neki az idei biciklizésnek, egy-egy 150mm-t mozgó géppel. Ez azért igazán szerencsés itthonra, mert fel lehet vele tekerni a legtöbb helyre, és aztán következik a lefelé, ami már-már külföldi érzetet nyújt. Viselkedésre hasonló, mint egy downhill bicikli, de a komolyabb helyeken meg úgy pattogunk vele, mint kecskesz*r a deszkán. Pont ettől nagyobbodnak fel az elemek, és lesz egy nehezebb hazai dh pálya már-már alpesi élmény.

Kántor Miki, alias Bobby Root 🙂

Különösen szeretjük egy bizonyos kilátóból induló nyomokat, valamint az eljutást is odáig, különböző meredekségű és talajú felfeléken. Persze Fogas nélkül! Nyereg fel és nagy túlzással elszabadulnak a lóerők. A DH-s szakaszokon még érezni, hogy kihagytunk, de a visszarázódás 1-2 alkalom után is már nagyon észrevehető. Ennek okán lett a cím “Back in Business”. Bő 7 hét még a szezonig, addigra remélhetőleg minden a legnagyobb rendben lesz. Mikinél különösen fontos a biztonság, ha már ilyen szépen felépült, nem szabad egy buta hiba avagy túlvállalás miatt visszaesni.

Egy szó mint száz, IMÁDJUK, és igen csak hasznos. Jó újra látni Mikit biciklizésről áradozni, gyakran úgy tűnik hogy sokkal nagyobb a kedve és motivációja, mint eddig bármikor.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo