fbpx

Az új dirt generáció: Nagy Oszkár

Oszi még év elején hívta fel magára a figyelmet a szerkesztőségnek küldött videójával. Bevallom, ezelőtt egyáltalán nem hallottam róla, pedig egy feltörekvő vidéki tehetség, aki mindenképpen figyelmet érdemel. Remélem a jövőben, még többet fejlődik a biciklizésben, és sok versenyen láthatjuk majd viszont.

oszi_1

– Mivel nem sokat tudok rólad, kezdjük az alapkérdéseknél: Hány éves vagy, hol laksz és mióta biciklizel?

– Sziasztok. Kisvárdán élek szüleimmel, nemsokára 15 éves leszek és lassan 2 és fél éve, hogy a kerékpározásnak ezt az extrém ágát űzöm.

– Hogyan jött a biciklizés és miért éppen a dirt jump?

– Világéletemben bringáztam. Hála istennek sosem volt BMX-es vagy deszkás korszakom és soha nem is gondolkoztam azon, hogy lehetne más sportot is űzni, hiszen azóta a rabjává váltam. Kb. 11 lehettem, mikor véletlenül a neten rábukkantam néhány ilyen jellegű videóra, és gondoltam, miért ne lehetne komolyabb szintre vinni a környékbeli egykerekezést és „streetfighteres” mutatványokat.

oszi_2

– A családod hogyan fogadta a mountain bike-ozást? Sportoltál előtte valami mást?

– Talán 8 éves koromban volt némi focis szenvedélyem, igencsak kezdő szinten. A családom minden bringás megmozdulásomat támogatja, és anyagilag is finanszírozza, amiért hatalmas köszönet jár nekik.

– Mivel foglalkozol a kerékpározáson kívül?

– Mivel, semmilyen téli sportnak nem hódolok, ezért mondhatni semmi mással. Szeptembertől tanulás. Jelenleg az angol nyelvvizsga megszerzése a célom, még ebben az évben.

oszi_3

– Mi a célod ezzel a sporttal? Vannak jövőbeli terveid?

– Koromból adódóan, azt hiszem, hogy van még esélyem ahhoz, hogy valami igen komoly sülhessen ki ebből az egészből. A következő szezonban pedig minél több versenyt nyerni és külföldön is tiszteletemet tenni, valamilyen bringás trip során.

– Mi a véleményed a trendekről, stílusokról? Követed őket?

– Azt gondolom, hogy mindenki saját maga érzi, hogy milyen stílus a számára a legmegfelelőbb, legyen az bringás vagy hétköznapi. Személy szerint nem nagyon érdekelnek a trendek, hiszen annyi épp elég, hogy letolt szűk gatyában nyomulj, és máris magadon viseled minden őrült kerékpáros főbb ismertetőjegyét 🙂

oszi_4

– Kedvenc hazai és külföldi biciklis? Kik inspirálnak?

– Név szerint, hazánkból Vas Peti és Szűcs Dani, külföldről pedig Cam McCault és Brandon Semenukot emelném ki, mint fő hajtóerő, de hatalmas inspiráció már a Disorder sorozat bármelyik részének megtekintése, vagy egy versenyen való részvétel is.

– A nyáron részt vettél a 4. Patakhegyi Dirt Jump versenyünkön, amit sikeresen meg is nyertél amatőr kategóriában… Hogy tetszett a verseny? Gondoltad volna, hogy nyerni fogsz?

– Eszméletlenül jóra sikeredett a rendezvényetek. A szervezés és a pálya színvonala tökéletes volt, amit nektek köszönhetünk. A mezőnyt elnézve a versenyen, egész idő alatt próbáltam a legjobbat kihozni magamból, és egyenletes teljesítményt nyújtani mind a négy körben, és meg is lett az eredménye.

oszi_5

– Pár napot eltöltöttél a fővárosban is a verseny után. Elnyerték a tetszésedet a budapesti pályák? Jössz majd még fel többször is ugratni hozzánk?

– A budai pályákról annyit, hogy szerelem volt első látásra, nagyon igényes és kreatív helyek. A hangulat fergeteges volt, mivel a magyar montis és BMX-es élmezőnnyel bicózni önmagában is felemelő élmény. Minden lehetőséget kihasználok, hogy újra ott ugrálhassak.

– Mi a helyzet Miskolcon? Milyen lehetőségeid vannak a gyakorlásra?

– A miskolci Factory Skate Park egy kiváló hely az új trükkök tanulására, gyakorlására a szivacsgödör jóvoltából, és a park is egy teljesen más szemszögből fejleszt. Köszönet Zsuzsa néninek a rengeteg támogatásért.

oszi_6

– Melyik a kedvenc trükköd és mely trükköket szeretnéd még elsajátítani?

– Mostanában a szaltó és 360 kombinációk a kedvenceim. Szeretnék minél őrültebb forgás kombókat beadni, és itt lenne már az ideje, hogy betanuljam a vázpörit, hiszen ez az egyik felsőkategóriás alaptrükk.

– Sok sikert a továbbiakban! Az utolsó szó jogán mit üzensz a nagyvilágnak?

– Köszönöm mindenkinek, aki valaha is segített abban, hogy előrébb lendüljek a sportban, és nem utolsó sorban köszönöm nektek az interjút. Ássatok minél több ugratót!

oszi_7

Szöveg és fotók: Szász Norbert

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo