fbpx

Az országútis Vígh Zoltánnal erősít a Waberer’s Areus Cube Team

Magyarország egyetlen profi hegyikerékpáros egyesületét menedzselő sportmarketing ügynökség, az SVS Kft., a mai napon hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a korábbi Euro One Waberer’s Cube-ról, a jövő szezonban Waberer’s Areus Cube-ra átkeresztelt csapatában folytatja pályafutását a 2009-es U23-as országúti magyar bajnok, valamint a Tour de Pelso címvédője, Vígh Zoltán.

Az új mezt Wáberer György és Nagy Péter adta át Vígh Zoltánnak

2013. január elsejétől Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team néven folytatja működését az egyetlen hazai profi hegyikerékpáros istálló, az SVS Pro Team. A két olimpiai kvótafutó, Parti András és Juhász Zsolt, valamint Csielka Márk, Szatmáry András, a csapat kapitánya, Bogár Gábor és az újonnan igazolt Vígh Zoltán alkotta, immáron 6 fős profi csapat legfőbb célja a Rio de Janeiro-i olimpiára való eredményes kvalifikáció és addig a környező UCI versenyeken, valamint a kiemeltebb hazai viadalokon való meghatározó szereplés.

A Waberer’s Areus Cube Team (balról jobbra): Dr. Simonyi Ákos, Csielka Márk, Valter Tibor, Parti András, Szatmáry András, Vígh Zoltán, Juhász Zsolt, Bogár Gábor

„Első hallásra talán furcsán hangozhat a tény, hogy egy országúti versenyző, egy hegyikerékpáros csapathoz igazol, a jelenség mégsem szokatlan. Zoltán komoly cyclocross-os múlttal rendelkezik és a két offroad versenyszám nem áll messze egymástól. Meggyőződésem, hogy erős párost alkot majd Szatmáry Andrással a nagyobb maraton versenyeken.” – magyarázta a leigazolás okát a csapat kapitánya és vezetője, Bogár Gábor.

Vígh Zoltán

„A kerékpáros karrierem szempontjából úgy gondolom mérföldkőhöz érkeztem. Nagyon örülök, hogy az SVS Pro Team fantáziát látott bennem, nagyon bízom benne, hogy nagy hasznára lehetek majd a csapatnak. Szerencsére jól ismerem a srácokat, így a beilleszkedésemmel aligha lesznek problémáim.” – mondta Vígh Zoltán, a Waberer’s Areus Cube új versenyzője.

“Amikor beszélgettünk róla, még nem gondoltam róla, hogy komolyra fordul az együttműködés, de létrejött. Jó, hogy végre biztos keretek között (ami az anyagiakra is értendő) csak a kerékpározásra koncentrálhatok. A mountain bike versenyeken kívül szeretnék részt venni az EliminaTour sorozatban is, de országúton is indulok majd a bajnokságon, a Tour de Pelsón, vagy más versenyeken.” – tette hozzá még kérdésünkre a csapat legfrissebb szerzeménye.

A hazai forgalmazó képviseletében Varga Róbert adta át Vígh Zoltának új Cube versenygépét

A hivatalos 2013-as Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team mezt Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Nagy Péter az Areus Infokommunikációs Zrt. vezérigazgatója adta át Vígh Zoltánnak. A 2013-as Cube versenygépet, amivel a profik versenyeznek majd, Varga Róbert, a Paul Lange Hungary Kft., a Cube magyarországi forgalmazójának képviselője mutatta be.

Wáberer György

Wáberer György elkötelezettsége a kerékpársport iránt egyre szorosabb, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az elmúlt két évet követően, 2013-ban ismét a csapat egyik névadó szponzoraként biztosít stabil anyagi hátteret a csapatnak.

„A tavalyi évtől fogva támogatom ezt a profi kezdeményezést névadó szponzorként, amely nem tagadom, egyre közelebb kerül a szívemhez. Ez a kivételesen ambiciózus csapat tökéletesen tükrözi azokat az értékeket, amelyek számomra csak úgy, mint a cégem számára is, különösen fontosak. Véleményem szerint a hegyikerékpározás az egészséges életmód és az környezettudatosság legfőbb jelképe, fontosnak tartom, hogy ezek az értékek a csapat által elért sikereknek köszönhetően, minél több emberben tudatosuljanak.”

Dr. Simonyi Ákos, a csapat egyik alapítója a versenyzőknek biztonságot nyújtó folytonosságról is beszélt

A Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team a 2013-as szezont három felkészülési edzőtáborral kezdi meg. Az első kettőt ismét Horvátországban, Hvar szigetén töltik majd a versenyzők, az Adriatiq Resort Fontana támogatásának köszönhetően, a harmadik és egyben utolsó tábor alkalmából pedig a festői szépségű Kanári Szigetekre utazik majd a csapat.

Az edzéseket irányító Bogár Gábor elmondása szerint a versenyzők most az erőfejlesztésre koncentrálnak, egy törzsizom-erősítő programmal készítették elő a komolyabb terhelést, a nagyobb súlyokkal végzett konditermi edzést, valamint a dinamikus kettlebell tréningeket. A karácsonyi szünetben még lesz alkalom egy kis “rosszalkodásra”, de januártól kezdődnek az említett edzőtáborok.

A csapat régi és új menője az edzővel

A csapat legeredményesebb versenyzőjével, Parti Andrással – aki bízik benne, hogy jövőre is tud még fejlődni az olimpiai szakágban – a technikai feltételekről is beszélgettünk. Andris elmondta, hogy bár a katalógusban nem szerepel, a Cube fejleszti az új 650B kerékmérető XC-kerékpárt, ami talán minden eddiginél jobban passzolhat hozzá, és nagyon örülne, ha jövőre már kipróbálhatná a világkupa futamokon.

Andráshoz hasonlóan az elit felnőtt világkupa futamokon láthatjuk majd az idén U23-ban a világranglista 11. helyén záró Juhász Zsoltot, aki korosztályt ugrik, és azon dolgozik, hogy felnőjön a feladathoz. Csielka Márk jövőre is szeretné kamatoztatni robbanékonyságát XCE eliminator versenyeken, Szatmáry András pedig a csapat maratonspecialistája lesz jövőre is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo