fbpx

A három szakági szövetség egységes a tisztújítás előtt

A szombati tisztújító közgyűlés előtt a három szakági szövetség egységes álláspontot képviselve az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Kedves Sporttársak!
Szombaton tisztújító közgyűlést tart a Magyar Kerékpársportok Szövetsége.  Az MKSZ-t a három Szakági Szövetség hozta létre abból a célból, hogy a MOB és az UCI felé a kerékpársportot egy szövetség képviselje. A tavasszal megválasztott elnökség munkáját sok kritika érte, de nem esett szó arról, amit a három Szakági szövetség együtt megoldott.

Katona Kálmán

Egységes kerékpáros stratégia elkészítése:
Kapott a három Szakági Szövetség, külön-külön egy felkérést a MOB-tól, a kerékpáros stratégia elkészítésére, azzal a kikötéssel, hogy valamennyi szakágra egységes koncepciót várnak el. Az MKSZ nem kapott felkérést, pedig az lett volna a logikus. Katona Kálmán kezdeményezésére összeült  a három szakági elnök,  Somogyi Miklós Törzsök Zsolt és Katona Kálmán, abból a célból, miként tudjuk teljesíteni a MOB elvárásait. Összeültünk és megállapodtunk a tartalmi és formai követelményekben, a szóhasználatban és úgy döntöttünk, hogy külön-külön elkészítjük a szakmai anyagunkat, amit elküldtünk az MKSZ elnökének, amit ő kiegészít egy általános kerékpáros résszel és ezt küldjük be a MOB-nak. Így biztosítottuk az egységes fellépést. Anyagunkat elfogadták, bekerültünk a támogatott sportágak közé.

Törzsök Zsolt

Egységes sportágfejlesztési költségvetés elkészítése
Koncepció elfogadását követően azonnal kaptuk a feladatot a beárazásra, az egységes sportágfejlesztési költségvetés elkészítésére. Megint külön-külön kapták a szakszövetségek a felkérést, bő egy hetes határidővel. Most már rutinosak voltunk, a három elnök – Törzsök, Somogyi, Katona – összeült a szokott helyen, átbeszéltük a formai követelményeket és az elfogadhatónak vélt nagyságrendet. Otthon dolgoztunk két napot – nyilván szakértők bevonásával – és ezt követően a Mindenszentek körüli négy ünnepnapot közös munkával együtt töltöttük. Az elkészült költségvetést, annak ellenére, hogy a MOB beérte volna a három elnök aláírása, aláíratjuk az MKSZ elnökével, így is demonstrálva az egységet. Sikerült egységes arcot mutatnunk és a költségvetésünk is megfelel az elvárásoknak.  Elfogadták a hármunk által készített, költségvetési tervezetet, a pontos számokban még lehet változás, de a struktúra elfogadásra került. A költségvetés tervezetet, csatoljuk: BEADOTT MKSZ MOB 2013 támogatás

Somogyi Miklós

Nem kérdéses, hogy a három Szakági Szövetség összefogásának eredménye, hogy a kerékpársport a támogatott körbe került. Természetesen a döntést befolyásolták a személyes kapcsolatok, de a szakmai munka nélkül elbuktuk volna. Ezt a munkát folytatni kell.

Olyan elnökség kell a három Szakági Szövetség által alapított szövetség élére, amely a három alapító konszenzusán alapul. Ha ez nincs meg, nem tudunk működőképes alapszabályt alkotni, nem tudjuk hatékonyan a kerékpársport javára fordítani a várható támogatást.

A Szakági Szövetségek elnökei megegyeztek az arányos képviseletben.

Javaslatunk a hat fős elnökségbe:
Nagy Ádám Mountainbike
Katona Kálmán Mountainbike
Sutkó Mihály Országúti
Törzsök Zsolt Országúti
Somogyi Miklós BMX
Schettrer Zsolt  BMX-extrém

Kérjük támogassátok „szakági összefogás” elnökségét.

Budapest, 2012-12-12

Somogyi Miklós                      Katona Kálmán                                   Törzsök Zsolt

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo