fbpx

Az Oroszország elleni szankciók a Team Tinkoff-Saxo végét jelenthetik!

Az orosz felső tízezer tagjai előszeretettel folyattak komoly pénzmennyiséget sporttámogatásra az utóbbi években. Ez most megváltozhat, a népszerű, szókimondó milliárdos, Oleg Tinkov csapatát illetően is…

Oleg Tinkov

Oleg Tinkov

Az Oroszország ellen bevezetett nemzetközi szankciók súlyosan érintik a bankszektort, így Oleg Tinkov cégét, a Tinkoff Credit System-et is. Az orosz milliárdos arról beszélt a Bloombergnek adott videóinterjúban, hogy emiatt komoly gondba kerülhet profi kerékpáros csapata is:

Ha a szankciókkal tovább gyengítik az orosz gazdaságot és a részvényárfolyamok tovább romlanak – ennek még nincs itt a helye kijelenteni, de tegyük fel – és a Tinkoff bank is leszállópályára áll, befejezem a szponzorációt. Nem tudom, hogy a csapat tulajdonosaként képes leszek-e találni névadó szponzort Európában. A legvalószínűbb, hogy nem, és akkor le kell majd húzni a rolót. Ez egyenes következmény. Most összesen 80 embert foglalkoztatok magas bérekkel, Dániától Spanyolországig, 14 nemzetből 80 ember kap jelenleg jó fizetést, tőlem és az orosz Tinkoff banktól. Ha nyomás alá helyeznek minket (oroszokat), a szankciókból adódóan 80 ember fogja elveszíteni a munkáját Európában. Nem tudom mihez kezdenek majd akkor, hiszen mindnyájan egymástól függünk.

Ha az amerikaiak helyében lennék, jobban aggódnék Kína, mint Oroszország miatt, de ők mégis minket próbálnak nyomás alá helyezni, ez az ő döntésük. Nekem nagyon tetszik Obama kormányzása, zseniális. a GDP nő, kilábaltak a hitelválságból és így tovább, briliáns. De ami a külpolitikájukat jellemzi, az katasztrófa. Az orosz kormányzás az ellentéte. A külpolitikát Putyin jól irányítja, de a belpolitikában borzasztó.

Bajba kerülhet a Team Tinkoff-Saxo, Alberto Contador és a frissen igazolt szlovák sztár, Peter Sagan

Bajba kerülhet a Team Tinkoff-Saxo, Alberto Contador és a frissen igazolt szlovák sztár, Peter Sagan

A baljós kijelentés mellett azért beszélt Tinkov a jövő évi tervekről is, kijelentette, hogy Alberto Contador mindhárom nagy körversenyt megnyerheti. Ez azért is érdekes, mert eddig jobbára a Giro-Tour dupláról volt szó, de az orosz milliárdos válasza szerint ha sikerül a duplázás, akkor Contador elindul majd a Vueltán is a győzelemért.

Természetesen ezen a ponton felmerült a doppingolással kapcsolatos kérdés, amire Tinkov út így válaszolt:

Mondok valamit. Sok a szóbeszéd a doppingról, de korábban három évig volt egy csapatom, és most két éve megvan a jelenlegi, egy évig szponzoráltam és most én vagyok a tulajdonos. Szóval összesen öt év. Soha, semmilyen doppingügy nem volt a csapatomban. Soha. Semmi. Zéró. (Jelenleg Roman Kreuziger ellen folyik eljárás biológiai útlevele kapcsán, de ez még az Astana Team-ben kezdődött, valamint Michael Rogersnek volt a klenbuterol-ügye, amiből győztesen jött ki, bizonyítva, hogy Kínában ételszennyezéssel jutott szervezetébe a szer. – a szerk.)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo