fbpx

Az MKSZSZ elnöke a Tour de Hongrie védjegyjogosultsága kapcsán

tdh2Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) elnöke a Tour de Hongrie védjegyjogosultsága kapcsán az alábbi levelet küldte el Eisenkrammer Károlynak, aminek változatlan formában kérte a közlését:

Eisenkrammer Károly úr
Vuelta Sportegyesület elnöke és a
Vuelta Kft. ügyvezetője részére

Budapest
Bodza u. 31/A.
1104

Tisztelt Eisenkrammer Úr!

Hivatkozással a 2015. május 5-én kelt, „Versenyjelentkezés az MKSz / MKSzSz naptárába” tárgyú levelére a következőket hozom szíves tudomására.

A 2015. évi Tour de Hongrie országúti kerékpáros verseny engedélyezésére a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) jogosult, és az MKSZSZ-t illeti meg a szerzői jogvédelem a Magyar Szabadalmi Hivatalnál 201918 sz. alatt lajstromozott „Tour de Hongrie” ábrás védjegyhez kapcsolódóan. A védjegyhez a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (a továbbiakban: MKSZ) semmi köze nincsen, ezért annak használatáért felesleges lenne szerződnie az MKSZ-szel.

Mindezeket tudnia kellett már akkor, amikor f. év április 28-án sajtónyilatkozatot tett közzé arról, hogy „a Vuelta csapata az idén felvállalja a Tour de Hongrie Magyar Körverseny szervezési feladatait”. Ugyanezeket az információkat hoztam tudomására a „Tájékoztatás a 2015. évi Tour de Hongrie megszervezéséről szóló sajtóközleményben foglalt állításokról” című közleményemben, amely megjelent ugyanazon a portálon (velo.hu), amelyről az Ön által szervezni kívánt rendezvényről értesültünk.

Tekintettel arra, hogy jelen levelemmel immáron másodszor is közölt tényekből (amelyekkel korábban is tisztában kellett lennie) kellene kiindulni bármilyen országúti kerékpáros verseny megszervezéséhez, amelyik a „Tour de Hongrie” nevet viseli, amíg erre hajlandóságot nem tapasztalok az Ön részéről, kérem, tartózkodjon a rendezvény mindenfajta meghirdetésétől, ideértve természetesen az első bekezdésben hivatkozott levelében említett, 2015. május 8. napjára tervezett sajtótájékoztatót is.

Budapest, 2005. május 6.

Tisztelettel:

Törzsök Zsolt, MKSZSZ elnök

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo