fbpx

Az év országúti- és pályakerékpárosai

A kerékpársport klasszikus szakágait összefogó Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség a több éves hagyományoknak megfelelően idén is megválasztotta az év legjobb női és férfi sportolóját – országúton és pályán egyaránt. Ezzel párhuzamosan elkészült a versenyzők 2008. évi ranglistája is.

Az MKSZSZ döntése alapján a 2008. év sportolói:

Országúton:
Király Mónika – Mosonmagyaróvári TE
Kusztor Péter – P-Nívó Betonexpressz 2000-Corratec

Pályán:
Zelinka Gabriella – FTC
Berkesi András – FTC

Király Mónika

Király Mónika

Király Mónika idén három bajnoki címet szerzett országúton – egyéni időfutamban, páros időfutamban, valamint a hegyi bajnokságon. Mindezek mellett a hosszútávú országos bajnokságon a második helyen végzett Kenyó Anita mögött.

Kusztor Péter

Kusztor Péter

Kusztor Péter derekasan helytállva a pekingi olimpia mezőnyversenyében 66., míg Varesében az országúti világbajnokság mezőnyversenyében a 69. helyen végzett. A hazai bajnokságok közül országúton a páros ob-n diadalmaskodott, pályán pedig 4000 méteren egyéniban és csapatban egyaránt a dobogó legtetejére állhatott.

Zelinka Gabriella első pályaszezonja sikeresnek bizonyult

Zelinka Gabriella első pályaszezonja sikeresnek bizonyult

Zelinka Gabriella az U19-es korosztály megszerezhető 6 bajnoki címe közül ötöt gyűjtött be a pályabajnokságon. Nem sokkal ezután első komolyabb nemzetközi pályaversenyén, az utánpótlás korosztályok számára Pruszkowban (Lengyelország) rendezett pálya Európa-bajnokságon a 2000 méteres állórajtos időfutamban 2’39,267″-es időeredménnyel (korábbi csúcs: 1986, Seregély Márta, 2’44,28″) új magyar csúcsot ért el. Ugyanitt a pontverseny előfutamából a kilencedik helyen jutott tovább, a döntőben 15. helyen zárt.

Berkesi András magabiztos győzelme az idei Keirin bajnokság döntőjében

Berkesi András magabiztos győzelme az idei Keirin bajnokság döntőjében

Berkesi András az idei pályabajnokságon a megszerezhető 6 egyéni bajnoki címből hármat (sprint, keirin, 1000 m-es állórajtos időfutam), míg a két csapatszámból egyet (sprint csapat Ábrók Norberttel és Specziár Viktorral) szerzett meg. Mindezek mellé pontversenyben még egy bronzérmet is gyűjtött. Teljesítményének értékét még tovább növeli, hogy négy bajnokságából hármat (keirin, sprint csapat, 1000 m) egyetlen napon gyűjtött be. Mindemellett a Millenárison rendezett Vasló Kupa nemzetközi pályaverseny felnőtt összetettjét és pontversenyét egyaránt nyerte.

A döntések alapjául szolgáló 2008. évi MKSZSZ országúti és pálya ranglisták az országos bajnokságokon elért eredmények alapján kerültek összeállításra. Emellett készült egy alternatív ranglista is az elit férfiak részére, melyben a jelentősebb hazai és nemzetközi versenyeken elért eredmények is szerepelnek.

További információk:

– A 2008-as bajnokságok alapján kialakult rangsor innen érhető el
– A 2008-as teljes ranglisták innen tölthetők le

Forrás: www.mksz.com (A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megújult honlapja)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo