fbpx

Az egyik leghangulatosabb cyclocross versenyen a Vas testvérek – Beszámoló a Superprestige Diegem-ről

A Superprestige Diegem C1-es cyclocross verseny különlegessége, hogy a megszokotthoz képest nem nappal, hanem este erős lámpák fénye mellett rendezik. A versenyen részt vett Vas Balázs (YCT Demer & Dijle) és Vas Kata Blanka (Merida Team CST) is, de ezenkívül is még történtek érdekes események.

A Vas testvérek belga cyclocrossos téli szünete Diegem-ben folytatódott, ahol a Superprestige Diegem C1-es UCI cyclocross versenyen álltak rajthoz, de fiatal koruk ellenére most mindketten a felnőtt kategóriában mérették meg magukat. A versenyen történtekről Vas Péter így számolt be:

“Tegnap este Diegemben (Telenet Superprestige) azt hiszem eléggé széthajtották magukat a gyerekek – dig in deep…

Nem volt egyszerű verseny, mindenki ott volt, mindkettőjüknek a felnőtt mezőnyben kellett helytállni. Nagyszerű, közepesen saras pálya volt, rézsűvel, homokággyal, mély saras résszel, esti fényeknél.

 


Blanka szenzációsan kezdett. Nem értettem hogyan került a 10. hely környékére egyből a rajt után. Őrült jól helyezkedett és nagyon ment a bringa. Sajnos a második körben megint hasgörcs, nem bírta nyomni. A 35. helyről kellett újrakezdeni. Innen megint a szokásos Blankát láttuk. Szépen dolgozta le a hátrányt és az utolsó körben óriásit ment és feljött a 27. helyre, 3:38-ra Sanne Cant mögött. Ez egy 8. helyet ért volna U23-ban és egy 2.-at U19-ben!

Balázsnak még nehezebb dolga volt, Mathieu elég csúcsformában van mostanában… A rajt neki is szuperül sikerült, pedig nagy bukták voltak körülötte. 35. pozícióban is volt, amit tudtuk, hogy nem lehet megtartani, de jó volt nagyon a felnőtt mezőny első felében látni. Végül 47. hely, az utolsó 2 körre már nem mehetett ki. Csak, hogy lássuk mit jelentett ma fiatalként Mathieu ellen küzdeni. Az első U23-as Thomas Pidcock lett, 19. hely, 3:11 hátránnyal!”

Hulla fáradtan értük haza éjfél körül. Ma megyünk a Sven Nys Center-be. Lecsekkoljuk a Baal-i pályát. Aztán alszunk egy nagyot, hogy Január 1-én még egy utolsót versenyezzünk Belgiumban.

Az elit férfiak futamában történt egy érdekes eset, a sokszoros győztes Mathieu Van Der Poel úgy nyerte meg a versenyt, hogy futam közben elütött egy pályabírót, a holland világsztár fejjel ütközött a pályán szolgálatot teljesítő hivatalos személlyel, melynek eredményeképpen kisebb nyaksérülést szenvedett. Szerencsére a versenyt be tudta fejezni, sőt az ütközés következtében elvesztett első helyét is visszaszerezte.
Az esetről a videót itt láthatjátok:

A téli szünet versenyprogjamja:
December 23. Namur (világkupa)
December 26. Heusden-Zolder (világkupa)
December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)
December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)
Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo