fbpx

Az Astana a válság szélén is nyeri a versenyeket – Omloop Het Nieuwsblad győzelem

A napokban nyilatkozta az Astana csapatfőnöke Alexander Vinokourov, hogy csapata financiális szempontból kritikus helyzetben van, ennek ellenére az Astana szárnyal, a múltkori Tour of Oman kettős győzelem után most az Omloop Het Nieuwsblad-ot nyerték meg.

Az Astana legnagyobb szponzora, a kazah kormány, idén még nem utalt át támogatást a csapat számára, melynek következtében egyre nehezebb helyzetbe kerül Vinokourov gárdája. A 30 fős keret és a hozzá tartozó személyzet még nem kapott fizetést, egyelőre a megtakarításokból működik a csapat. A kazah olimpikon reméli, hogy hamar megoldódik a helyzet, mert hosszútávon így nem tudnak továbbműködni.

A problémák ellenére teljes gázon üzemel az Astana, egy hete az Ománi Körversenyen arattak dupla győzelmet, most pedig Michael Valgren révén megnyerték az egyik klasszikust, az Omloop Het Nieuwsblad-ot. A dán versenyzőnek a végén nem volt nehéz dolga, a végső 12 fős szökésben hárman (ő, Alexey Lutsenko és Oscar Gatto) voltak az Astana-ból elöl és kihasználták létszámbeli fölényüket, Valgren támadt két kilométerrel a cél előtt és a többiek addig nézegették egymást amíg a szökevény már behozhatatlan előnyre tett szert. 12 másodperccel mögötte másodikként Lukasz Wisniowski, harmadikként pedig Sep Vanmarcke ért célba.

Nem ritka mostanában, hogy a profi csapatok komoly anyagi gondokkal küzdenek (nem véletlen, hogy ennyi arab csapat van már), nemrégiben Richie Porte nyilatkozta, hogy májusig vár új csapat keresésével, ha addig nem talál tőkeerős szponzort a BMC akkor ő sem lesz hűséges a következő szezonban jelenlegi csapatához. Érdekes, hogy egy ilyen óriási nézettséggel rendelkező sport, mint az országúti kerékpár nem képes befektetőket találni és a csapatok egy részének folyamatosan bizonytalan a sorsa.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo