fbpx

Az április hónap a kerékpáros sportdiplomáciáé: Berzin, Abduzsaparov és Zomegnan Magyarországon

Mint azt megszokhattuk a korábbi években, a júliusi Centrel-European Tour előzetes sajtótájékoztatójára a szervező Kerékpársport 2000 Sportegyesület és a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség meghívására a nemzetközi kerékpársport illusztris személyei érkeznek Magyarországra!

Az április 10-én sorra kerülő eseményen itt lesz Jevgenyij Berzin, Dzsamolidin Abduzsaparov és Angelo Zomegnan, utóbbi segítséget nyújt hazánk új szinten történő bekapcsolásához a nemzetközi kerékpársportba is.

Berzin az Indurain-érában nyert Girót, és 96-ban viselhette a Tour sárga trikóját is

Berzin az Indurain-érában nyert Girót, és 96-ban viselhette a Tour sárga trikóját is

Jevgenyij Berzin – háromszoros világbajnok, a Giro d’italia 1994-es győztese, Giro d’Italia és Tour de France szakaszgyőztes, a Liége-Bastogne-Liége klasszikus korábbi győztese

Dzanolidin Abduzsaparov – harmadszor jár hazánkban. Versenyzői pályafutása során több mint 50 nagy versenyt nyert meg. Agresszív versenystílusa miatt „Taskenti terrorista” volt a beceneve, és speciális rekordot állított be – elmondhatja magáról: a három legnagyobb körversenyen is megszerezte a legjobb sprinternek járó trikót (Tour de France, Giro d’italia, Vuelta a Espana).

Angelo Zomegnan – a Giro d”italia szervezője 2012-ig, az idei évi országúti kerékpáros világbajnokság (Florence 2013) szervező bizottságának elnöke

Sutkó Mihály főszervező elmondta: mindhárman a Central-European Tour és a július 21-ei Sipos János amatőr időfutamverseny április 10-ei sajtótájékoztatójára érkeznek, amely a Tour befutójánál lévő Vogue Étteremhajón lesz 11 órai kezdettel. A versenyre már 10 kontinentális profi csapat nevezett eddig.

Andrei Tschmil

Andrei Tschmil

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség és a Külügyminisztérium meghívására pedig május 16-17-én látogat hazánkba a mai napon Cancellara győzelmével végződő Flandriai Körverseny 2000. évi győztese Andrei Tschmil. Róla érdemes tudni, hogy volt moldáv sportminiszter, a Moldáv Kerékpáros Szövetség jelenlegi elnöke, korábbi profi kerékpáros. 1999-ben a Milánó – San Remo győzelme mellé az év végén az UCI összetett országúti Világkupa győzelmet is bezsebelte, de nyert korábban Paris-Roubaix-t is.

A V4 kerékpáros túraverseny extrém, több mint 800 km-es távon – Budapest és Krakkó között kerül megrendezésre május 17-18-án. A non-stop túraverseny sajtótájékoztatójára jövő pénteken kerül sor, várjuk a magyar indulókat is. A nevezés hamarosan kezdődik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo