fbpx

Folytatódik a névháború a magyar mountainbikesportban!

A Mountain Bike Liga Cross Country Challenge sorozat nem sokáig örülhet az új nevének, ismét súrlódás áldozata lett. Ezúttal a harmadik szezonját kezdő Mountainbike Challenge maraton sorozatnak gyűlt meg a baja a frissen átkeresztelt olimpiai cross versenyek szervezőivel.

mtb_ccc_1

 

A szerkesztőségünknek küldött levelet változatlan formában közöljük.

“Tisztelt Tóth András, a Cross Country Challenge képviselője!

Az elmúlt években sokat dolgoztunk azon, hogy egy egységes kerékpárverseny sorozatot a Mountainbike Challenge-et létrehozzuk. Sikerült bemutatnunk, hogy ez önerőből, elhivatottságból is lehetséges.

Épp ezért meglepődve állunk az újonnan választott nevetek előtt! Míg a “liga” szó csak jelentésében hasonlít a “szövetség” szóra, addig az új sorozat neve már betűről betűre megegyezik a Mountainbike Challenge sorozat nevével.

Tudom, hogy régóta komoly feszültség van köztünk, a “Mountain Bike”, vagy “Mountainbike” szó helyes használata miatt, de mivel szinte minden másban egyetértünk a hazai kerékpársport helyzetével kapcsolatban, ilyen megtévesztésre okot adó lépésre nem számítottam.

Kérem válasszatok új nevet a sorozatotoknak!

Megkeresésünkre azonnal meghúzta a vészharangot az Országos Bendzsógitárosok és Countryzenészek Szövetsége is. Kérésünkhöz pedig csatlakozott a Petneházy Country Club és a balatonakarattyai CrossFire nevű rapzenekar.

Budapest, 2013.04.01.


Megértő együttműködésetekben bízva maradok tisztelettel:

Danó Mz/x
a Mountainbike Challenge sorozat egyik főszervezője

(A keresztnevemet meg kellett változtatnom, mert felhívtak a Vatikánból, hogy állítólag kősziklát jelent és ők már sok éve lefoglalták maguknak)”

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végkifejlete ennek a “névháborúnak”. Remélhetőleg nem mérgesedik el a helyzet és a szervezők rugalmasan meg tudják oldani a problémáikat.

(ÁPRILIS 1-JEI HÍREK)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo