fbpx

Az aktuális junior Európa-bajnok és a korosztály legnagyobb sztárja is rajthoz áll a magyar világkupa-futamon

Ahogyan érkeznek a nevezések a Visegrad 4 Juniors világkupára, úgy kezd körvonalazódni a mezőny összetétele, amelyben a jelenkor egyik legnagyobb tehetsége, a német Marco Brenner mellett az aktuális Európa-bajnok, az ukrán Andrii Ponomar is ott lesz.

Az ifjúsági világkupa-sorozatban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a nemzeteket rangsorolja, amelyek közül a 2019-es szezon végén Németország zárt az élen toronymagasan, több mint hatvan ponttal megelőzve az Amerikai Egyesült Államok fiataljait. Ennek a német csapatnak a legeredményesebb és egyben legifjabb tagja volt Marco Brenner, aki az előző idényben egymaga több pontot szerzett, mint a kilencedik helyezett Csehország.

Brenner a mögöttünk hagyott szezont húsz győzelemmel abszolválta, a Nemzetek Kupájában nyerve a svájci Tour du Pays de Vaud szakaszversenyét és a luxemburgi GP Général Patton egynaposát. Nem mellékesen megszerezte a német junior időfutam- és mezőnyverseny, valamint a cyclo-cross nemzeti bajnoki címeket is. Tehetsége kiaknázatlan, ezért a Team Sunweb WorldTour csapata már most négyéves megállapodást kötött vele, amely 2021-től a 2024-es szezon végéig szól.

A német kiválóság mellett az aktuális Európa-bajnok, az ukrán Andrii Ponomar is rajthoz áll Magyarországon. A tizenhét esztendős bringás egy top 10-es hellyel nyitotta az előző szezont, mégpedig az utánpótlás Párizs-Roubaix-n, amely a korosztály legnagyobb presztízzsel bíró egynaposa, majd szakaszt nyert a Trophée Centre Morbihan és az LVM Saarland Trofeo világkupa versenyeken is.
A pontot az i-re a hollandiai Alkmaarban megrendezett Európa-bajnokságon tette fel, ahol a 115 kilométeres mezőnyverseny során, egy remek támadás végén, közel fél perc előnnyel célba érkezve szerezte meg az Európa-bajnoki trikót.

Németország mellett Ukrajna is a legerősebb sorával nevezett a világkupa-futamra, de a kiemelt nemezetek közül már Csehország és Norvégia is megerősítette részvételi szándékát.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A hazai viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján (https://www.visegrad4juniors.hu/) találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo