fbpx

Augusztus 16-án rajtol a Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupaverseny

Ahogyan az az elmúlt években már megszokottá vált, idén is lesz hazai Nations’ Cup ifjúsági világkupafutam, amely a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 16-17-én.

Fotó: Vígh Attila

A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket tartogat, a főszervező, Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER-SE), valamint a Nyírségi Kerékpáros Sportegyesület (NYKSE) 2023-ban egy kétnapos megmérettetést szervez, melynek során ezúttal is nyíregyházi központtal találkozhat a nagyérdemű a jövő sztárjaival. A verseny egy mezőnyszakasszal kezdődik Vásárosnamény (136,5 kilométer) környékén, majd másnap két félszakaszra kerül sor, délelőtt Ibrány (86,3 kilométer) körül köröz a karaván, míg délután egy nyíregyházi (3,5 kilométer) egyéni időfutammal zárul a viadal.

A nemzetközi korosztályos sorozat immáron negyedszer látogat Magyarországra, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A viadal hazánkba hozatala egy hároméves megfeszített előkészítő munka eredménye volt. Ennek megfelelően mind a hazai, mind a külföldi elvárások magasak, hiszen adott esetben a junior Békeversennyel hasonlítják össze a magyar megmérettetést. Ennek tudatában igyekeznek a szervezők folyamatosan fejleszteni és fejlődni.

Fotó: Vígh Attila

Természetesen minden évben komoly harc van a hazai versenyzők között, hiszen egy jó szereplés akár egy profi karriert hozhat elérhető közelségbe. Ez természetesen a fiatalabb (14-16 éves) generáció számára is inspiráló, hogy a közeljövőben egy hazai rendezésű világversenyen bizonyíthatnak, mutathatják meg tehetségüket egy gyengének semmiféleképpen sem mondható nemzetközi mezőnyben.

Az előzetes rajtlista alapján a nemzeti válogatott mellett a kecskeméti illetékességű MBH Bank Cycling Team is rajthoz áll az idei megmérettetésen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo