fbpx

ATom blog: Fa kormány, vagy Fuck-ormány?

A fa kormány retró, trendi, és szexi. Csak nehogy Fuck-ormány legyen belőle…

Szeretem a fa mintázatát. Már régóta foglalkoztatott, hogy be kellene szerezni valami fa alkatrészt, csak pusztán azért, mert jól néz ki. Egyik kiállításon aztán ráakadtam egy gyártóra, akitől meg is vettem életem első fa kerékpár alkatrészét.

Fuck-ormány2

Nagy örömmel hoztam haza. Tetszett a forma, a felület, és a hátrahajlása is. Beszereltem, belőttem rajta mindet, majd megfogtam, és éreztem hogy ez bizony elég rugalmas… Sőt: Q-rvára rugalmas… Aztán megmarkoltam, és csak úgy pusztán alkarral letörtem az egyik oldalát. Ez ám az űbergyors amortizáció. Konkrétan egyetlen métert sem tettem meg vele. Kb. 15 másodperc(!!!) volt az élettartama.

Fuck-ormány1

Gyors dokumentálás, majd levél a gyártónak, részletesen leírva, hogy hogyan jártam. Kb. 2 hét múlva érkezik egy csomag, benne sűrű elnézés kérés, és egy új kormány. Örültem, hogy milyen korrektek. Ez ám support, gondoltam. Beszereltem, majd 100%-ban pontosan ugyanaz játszódott le, mint az előző esetben.

Ghisallo-6019

Újabb – most már keményebb hangvételű – levél a gyártónak, amire már nem jött válasz… Azóta sem. Szerintem azt gondolta készítője, egy idősebb bácsika, hogy bizonyára egy vandállal van dolga, aki kormányokat reggelizik. A gyártót Ghisallo-nak hívják, és ide kattintva tudod elérni őket.

Ghisallo-6018

Mindezek ellenére meggyőződésem, hogy lehet rétegelt fából megfelelő alapanyag, ragasztó, és technológia mellett olyan kerékpár alkatrészeket készíteni, melyek tényleg bírják a kiképzést. Pedál testet, kormányt, vagy olyan kis terhelésnek kitett alkatrészeket, mint a láncvédő, markolat, vagy pl. a sárvédő simán be mernék vállalni az előző rossz tapasztalatok ellenére is.

Ghisallo-6642

Szerző és fotók: Ardó Tamás

Egyéb kerékpáros szakcikkekért kattints a bikepro.hu -ra

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo