fbpx

Átlépett a határon a Dráva Tour, debütált a bringás rally

Pénteken kiderült, hogyan működik élesben a rally mintára, szelektív mért szakasszal lebonyolított kerékpárverseny, és a második napon a horvát-magyar határt is átlépte a Dráva Tour mezőnye.

Zerge, az összetett élovas

Zerge, az összetett élovas

A horvát-magyar rendezésű négynapos kerékpárverseny Koprivnica városából indult, ahol Nagy  Gizmo Attila és barátai kápráztatták el a közönséget a freestyle show-val, majd túratempóban a 120 fős mezőny is nekivágott a 182 kilométeres penzumnak.

Át a Dráván

Át a Dráván

Még mielőtt a hatalmas hőség kiszívta volna az energiát a bringásokból, horvát földön sor került a 38 kilométeres mért szakaszra, magára a versenyre. Rögtön kialakult egy kisebb szökevénycsoport, amely több mint féltávig tartotta magát, de végül sprintbefutó döntött a győzelem sorsáról.

Határátlépés Barcsnál

Határátlépés Barcsnál

A leggyorsabb a debreceni DKSI Freeriderz csapatából Trabach Norbert volt, de az összetett vezetést nem tudta átvenni az azonos idővel érkező Vinczeffy Zsolttól (Footstrong SE), aki a varasdi prológot nyerte. A nők között ismétlődött a tegnapi eredmény, legalábbis a győztes személyét illetően, a horvát Kristijana Pavlic nem talált legyőzőre.

Frissítőállomás

Frissítőállomás

A résztvevők körében is egyetértett mindenki, hogy amatőr mezőnyben elviekben remekül bevált, hogy nem a teljes táv a verseny, hanem annak egy rövid szakasza. Így mindenki egyformán osztozik a táv teljesítésének az élményében, együtt érkezik a mezőny a célvárosba, mint a Tour de France-on, ráadásul a bringások biztonsága szempontjából is jobb ez, mintha szétszakadozott csoportokat kellene terelgetni a közutakon.

Pécsen minden rendes bringás foci-vb-t néz

Pécsen minden rendes bringás foci-vb-t néz

A mezőny végül késő délután érkezett Pécsre, voltak, akiknek mindennapos edzéssel ért fel a táv, de akadtak, akik a határterhelés jeleit mutatták a befutón. Ez csak a Dráva Tourra jellemző, hiszen nem csak Horvátországot és Magyarországot köti össze a folyó, hanem a különböző felkészültségű kerékpárosokat is. Szombaton Nagykanizsa a cél, majd vasárnap Hévíz.

További képek:

Eredmények (2. szakasz):
Férfiak:
1. Trabach Norbert (DKSI-Freeriderz) 00:55:42.6
2. Ciglar Nenad (Visit Medimure) 00:55:42.6
3. Vinnai Zsolt (ViniBike – Nyíregyháza) 00:55:42.6

Nők:
1. Kristijana Pavlic (PULS 1 – Čakovec) 00:55:44.9
2. Virág Zsuzsanna (ZSOTA Kerékpártúra Egyesület) 01:00:53.2
3. Fotak Eleonora (BBK ASI Varazdin) 01:07:03.6

Eredménylisták:

drava_2

drava_2tot

További információk: http://www.dravatour.hu/

Athéni olimpikonunk győzelmével kezdődött a Dráva Tour

Kísérő programok a Dráva Touron – Bulizz együtt a mezőnnyel!

Ebből ne maradj ki: a közelgő Dráva Tour-t Eisenkrammer Károly mutatja be

A Dráva Tour helyszínén jártunk – fantasztikus lesz!

Zerge, athéni olimpikonunk a Dráva Tour-on teker és „közvetít”

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo