fbpx

Andalucia Bike Race beszámoló: 3. és 4. nap eseményei

Újabb két napon vagyunk túl a nagy hírnévnek örvedő spanyol többnapos MTB-maraton megmérettetésen. A verseny a királyetapjához érkezett, amely alaposan átrendezte a mezőnyt.

Az eddig magabiztosan szereplő Extremadura MTB TEAM a 3. szakaszon egy defektnek és egy láncszakadásnak köszönhetően 15 perc hátrányt gyűjtött be, és bár derekasan küzdöttek, csupán 12 percre sikerült csökkenteni a hátrányt a szakasz befutójáig.

21_ABR_stage2_sportograf_(c)thomas_schermer_DSC_3929-sajtohozA szakaszt az addig 2. helyen álló SELEÇÃO NACIONAL LIBERTY SEGUROS 1 (SERRALHEIRO DAVID, OLIVEIRA TIAGO) csapata nyerte és ezzel az összetettben is az élre került. A második helyre a TOPEAK ERGON RACING TEAM 1 (Kristian Hynek, Alban Lakata) rutinos csapata jött fel, akik az idei Cape Epicre is ebben az összeállításban készülnek.

A WABERER’S AREUS MTB TEAM 2 (Szatmáry András-Vigh Zoltán) feladni kényszerült a küzdelmet Zoltán gyomorproblémái miatt, így a következő napokon (mivel a szabályok ezt megengedik) Szatmáry András egyedül folytatja és az 1-es csapatot segíti.

A Blazsó Márton-Oscar Ferrer  KROSS – PROBIKE RACING TEAM páros magabiztosan versenyezve a 22. helyen áll 3 nap után, míg a WABERER’S AREUS MTB TEAM 1 (Parti András-Juhász Zsolt) a 26. pozíciót foglalja el.

A hölgyek versenyében is nagy volt a felfordulás, a Dósa Eszter-Poór Brigitta kettős (VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY) ma kisebb krízisen ment át, mindazonáltal nagyot küzdve a 10. helyre hozták magukat, az összetettben visszacsúsztak a 8. helyre, a brit csapat mögé.

Eszti és Brigi

Eszti és Brigi

Eszter szavai a verseny után:

“A király etap – mit mondjak, finoman fogalmazva is méltó a nevéhez: 75 kili, 3100 m szinttel, majd’ 1500 m magasságban is ügyeskedve az egynyomos sziklakertben… Tudjátok, leginkább a hosszú és meredek kaptatókért rajongok – na abban aztán nem volt hiány! De ami még ennél is jobb: a sok popsin-csúszós-bringa-tologatós-tekerhetetlen” lejtő mellett olyan remek ereszkedős nyomvonalakat is jelöltek a szervezők, hogy igazi élvezet volt (habár a meredekség miatt már szinte a hátsó keréken ültem 🙂 Brigivel hősiesen küzdve ma a 10. helyen zártunk! Minden erőnket, tudásunkat, jókedvünket beleadjuk!”

A szakaszt ismét a Milena Landtwing-Esther Süss kettős nyerte, és őrzik az összetettben vezetőnek járó zöld-fehér trikót is.

Landtwing_Suss_Foto Sportograf.com_a_forrás_andaluciabikerace.com
Az Andalucia Bike Race 4. napján minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A legrövidebb szakaszt az Extremadura MTB csapat nyerte, amivel visszazárkóztak az összetett dobogó közelébe. Az azonban kérdéses, hogy a hátralévő 2 szakasz elég lesz-e nekik, hogy újra átvegyék a vezetést, hiszen a HYNEK-LAKATA valamint a SERRALHEIRO-OLIVEIRA kettős is csak a pozíciójuk megtartására törekedett, így mindössze fél percet veszítettek. Ugyancsak a nap híre, hogy Jose Antonio Hermida is feladta a küzdelmet, egészségügyi okokra hivatkozva.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Blazsó-Ferrer kettős a mai 24. helyével a 21. helyre jött fel az összetettben az egyenletes teljesítményüknek köszönhetően. A Parti-Juhász kettős a 30. helyen érkezve a 25. helyet foglalja el az összetettben a 4. nap után.

A hölgyek versenyében ma a 2013-as XCO világkupa összetett győztes szlovén Tanja Zakelj és csapattársa a spanyol Claudia Galicia végeztek az élen (POLAR TREK TEAM), a Landtwing-Süss kettős pedig továbbra is őrzi összetett 1 helyét.

A magyar lányoknak feküdt a rövidebb távú 4. szakasz, ahol bő negyed óra hátránnyal a 6. helyen érkeztek sprintbefutóra  a Spanyol .PRIMAFLOR ORBEA RACING TEAM versenyzőivel. ezzel ismét visszaszerezték az összetett  7. helyet, sőt mivel a dán Válogatott Pároson ma 8 percet hoztak, még a 6. hely is elérhető közelségbe került.

Brigi a 4. szakaszról:

“Kicsit izgulva álltam ma rajthoz, hogy jól menjünk, hiszen ez az első többnapos maraton versenyem. Mindamellett hogy iszonyat kemény verseny, nagyon jól érzem magam. A pálya rendkívül technikás, viszont sokat lehet tanulni, tapasztalatot szerezni. A mai napon nagyon jól taktikáztunk. Sajnos a sprintbefutón, ha centiméterekkel is, de alulmaradtunk, így is a 6. helyen zártunk. Eszterrel remek párost alkotunk, nagy az összhang! :-)”

Apró megjegyzés: a 6. helyért a sprintbefutót végül Eszterék nyerték, hiszen a szabályok szerint a 2. áthaladó csapattag ideje számít.

További információ: www.andaluciabikerace.com a fényképek forrásmegjelöléssel felhasználhatók. A 3 szakaszról készült video itt látható: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o37UGNblJdo, a 4. szakaszé itt: http://youtu.be/EV30jL0pKjk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo