fbpx

Alonso a Cannondale-lel együtt venné meg Sagant

A kétszeres Formula 1-világbajnok Fernando Alonso évek óta profi kerékpáros csapat életre hívásán munkálkodik, spanyol lapinformációk szerint a legfrissebb verzió, hogy a Cannondale licencét vásárolná meg 2015-re, s ezzel egyidejűleg Peter Sagan-t is a sorában tudhatná.

Alonso Sagannal pózol Dubaiban

Alonso Sagannal pózol Dubaiban

Még a nyár végén Alonso a megszűnő baszk Euskaltel licencének megvásárlási szándékával került az érdeklődés középpontjába, de az üzlet máig tisztázatlan okokból meghiúsult, pontosan nem derült ki, miért nem tudtak megegyezni a felek. Azóta Dubaiból származó tőkéről is szóltak a hírek, Alonso megállapodott Paolo Bettinivel, mint leendő csapatfőnökkel, valamint felmerült a Specialized, mint kerékpár-szállító. Most viszont a Cannondale-en van a sor…

Amennyiben Alonso nem egy érvényes WorldTour státusszal rendelkező profi csapat licencét vásárolja meg, úgy 2015-ben legjobb esetben másodosztályú, azaz Pro Continental csapatot alapíthat, de annak elindításához is meg kell felelnie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szigorú szabályrendszerének.

A Cannondale megvásárlása elsőre ésszerűen hangzik, hiszen a 2013-ra az amerikai csapat meggyengült az olasz főszponzor kiválásával, így szükséges lehet egy tőkeinjekció, ugyanakkor a csapat sztárja, Peter Sagan helyzete is tisztázódhat, akit Alonso meg akar szerezni új csapatába. A szlovák bajnok pedig értelem szerűen minél előnyösebb szerződést szeretne kötni.

Mindenképpen Sagan személye lehet kulcsfontosságú a történetben, hiszen 2015-re  már nem szól a szerződése. Sagan nélkül viszont a Cannondale messze nem ugyanaz a csapat lenne. Az amerikai kerékpárgyártónak elemi érdeke a szlovák bajnok megtartása, ahogy Alonsónak is a megszerzése. Konkrétumok egyelőre ezzel a híreszteléssel kapcsolatban sem láttak napvilágot.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo