fbpx

A Vuelta a Espana győztese másképpen, avagy így készült Chris Horner a kiállva tekerésre…

Több szempontból is szenzációs a 42. évét idén betöltő Chris Horner Vuelta-győzelme, mindemellett az amerikai versenyző karakteres személyiség, aki senkit nem hagy hidegen… Élete legnagyobb sikere kapcsán mi most 2008-ból elevenítünk fel egy történetet:
Chris Horner_MG_7721

A helyszín a Cascade Cycling Classic kerékpárverseny Amerikában, Horner feladata a befutó előtt az Asztana csapatkapitánya, Levi Leipheimer segítése volt. Horner feladatát elvégezve kiborított a sorból, majd saját tempójában tervezte befejezni a versenyt.

A mezőny eleje már célba is ért, amikor az egyik kísérőmotoros figyelmeztetett egy fotóst, hogy készítse a kameráját, mert olyan pokoli jó képet készíthet, ami ritkaságszámba megy…

Chris Horner_MG_7731(1)

Fél perccel később egy kerékpáros sziluettje tűnt fel az úton. Várjunk csak… Egy bringás? Vagy kettő? Mi a fene ez? Lassan körvonalazódott Chris Horner, amint kiállva hajtva egy versenyzőtársát cipeli a kerékpárja nyergén. Felfelé. Egészen a célig. Miután segítette Levi-t százegynéhány kilométeren keresztül.

A bringás kezében a kerékpárja, ahogy közelebb ér, látszik, hogy összevissza törte magát és a bringát is. A célban óriási tapsot kapnak, hihetetlen! Akit Horner cipelt, bizonyos Bill Demong volt, aki a sífutás szerelmesei számára lehet ismerős, mellesleg kerékpárversenyző.

Chris Horner_MG_7734

Demong 2 kilométerre a céltól bukott, Horner pedig megállt hozzá, s jól ismert stílusában odaszólt: „Hey Dude, get on!” – Gyere haver, felszállás! Majd feltekert vele az emelkedőn a célig. Gratulálunk!

(forrás: gritandglimmer.com)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo