fbpx

A világbajnok az Európa-bajnok, Kusztor 52.

Peter Sagan könnyedén nyerte az idén elit felnőtt kategóriában is megrendezett országúti Európa Bajnokságot, nem túl izgalmas verseny végén.

Sagan könnyedén

Sagan könnyedén

Plumelec körpályáján 236 kilométer várt a pelotonra, melyben magyar részről Kusztor Péter (BMC-Amplatz) is ott tekert. Kusztor az utolsó előtti körig tartotta magát, amikor az olaszok és a belgák megrántották a sort, és kettészakadt a mezőny, az első felében az esélyesekkel. A magyar versenyző végül a második mezőnnyel fejezte be a versenyt, az 52. helyen végezve, 3:20 p hátránnyal.

Olasz részről az utolsó – tizenhetedik – körre Moreno Moser vállalta magára a nyúl szerepét nagyjából fél perc körül volt az előnye, amikor Sagan rázta fel az üldöző sort komolyabb tempóra kapcsolva. A cél előtti másfél-két kilométeres emelkedőre érve a franciák, belgák és spanyolok is dolgoztak, utolérték Mosert.

A belgák végül rossz emberre tettek, talán Gianni Meersman jobb eséllyel küzdött volna a dobogóért, ugyanis amikor “felvezetett” Gilbertnek 300-zal a vége előtt, majdnem leszakított mindenkit. Persze ez nem zavarta Peter Sagant, aki ezután a spanyol Dani Moreno mögül kibújva könnyedén nyert, a spanyolt a francia Julian Alaphilippe tudta még kikerülni centikkel.

Magyar részről a junior fiúk sikeres szereplése után tegnap az U23-as fériak és a felnőtt nők versenyében is érdekeltek voltunk. Az U23-as versenyen Rózsa Balázs, Filutás Viktor, Móricz Dániel és Dina Márton a 7. körben szakadtak le, Pelikán János egy körrel többet bírt.

Sajnos – mivel közel volt a női futam rajtja – az utolsó kör előtt már 5 perc fölötti hátránynál kiszólították a leszakadókat, így csak Pelikán tudta befejezni értékelhetően a versenyt, aki végül 102. lett, 7:52 perc lemaradással. A nők között Király Mónika tartotta magát a mezőnyben a végjátékig, végül a 39. lett 43 mp hátránnyal. Benkó Barbara 63. lett 4:25 p-, Kanti Dorottya 98. 16:58 p hátránnyal, ami az u23-as versenyzők összevetésében – akik együtt indultak az elittel – a 33. helyet jelentette számára.

Az elit férfi futam eredménylistája: http://www.procyclingstats.com/race/UEC_Road_European_Championships_-_Road_Race_2016

Az U23-as verseny eredménylistája: http://www.procyclingstats.com/race/UEC_Road_European_Championships_U23_-_Road_Race_2016

A női futam eredménylistája: http://www.procyclingstats.com/race/UEC_Road_European_Championships_WE_-_Road_Race_2016

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo