fbpx

Deuter Race kerékpáros hátizsák

A Deuter Race a legendás német márka egyik kisebb méretű, rendkívül könnyű hátizsákmodellje, amely egyaránt beválhat a mindennapi kerékpáros közlekedésben, kiránduláshoz vagy éppen MTB-használatra. Alacsony tömege, áramvonalas kompakt formája adja magát a teljesítmény-orientált, dinamikus kerékpározáshoz.

Sportos és áramvonalas kialakítás

Sportos és áramvonalas kialakítás

A Deuter immár közel 120 éve kínál különböző tulajdonságokkal felruházott zsákokat és táskákat, ezen a téren az ipar szakavatott, elismert specialistája. Ekkora tapasztalattal háta mögött alig meglepő a széles kínálat, amelyben minden szabadtéri sport és tevékenység igényeit – a hegymászástól a snowboard-on keresztül az általunk kedvelt kerékpározásig – maximalista szemlélettel szolgálja a német márka. A Race modellcsalád a haladó kerékpárosok számára biztosít fejlett technikai tartalommal felvértezett könnyű hátizsákokat.

Teljesítmény-orientált kerékpározáshoz kínált könnyű, kompakt hátizsák...

Teljesítmény-orientált kerékpározáshoz kínált könnyű, kompakt hátizsák…

A Hexlite Nylon és az ugyancsak a saját fejlesztésű Ripstop 210 D nejlonszövet rendkívül könnyű és erős, így a Race még az extra funkciókat biztosító kialakítás mellett is mindössze 560 grammot nyom a mérlegen. A hátoldal az izzadtságot kiválóan elvezető és szellőzést biztosító Deuters Airstripes System megoldást kapta, ennek felülete hálós kialakítású, amely az AirMesh nevet viseli. Az Airstripes a lehető legkisebb felületen érintkezik a háttal, a köztes részen – különösen a kerékpáron megszokott előre dőlt testtartás mellett – fokozott szellőzést tesz lehetővé.

Teljesítményorientált hátkialakítás...

Teljesítményorientált hátkialakítás…

A vállpántok és a csípőöv esetében a német specialista egy újabb saját fejlesztésű fegyvert vetett be, az ú.n. 3D hálós anyagot, amely rendkívül könnyű, anatomikusan illeszkedik a testre, továbbá a szellőzés terén is etalon. A Deuter az alacsony tömeg megvalósítása során szerencsére nem spórolt a kényelmet és ergonómiát fokozó megoldásokkal: a két vállpántot összekötő szíj magassága állítható, a legkényelmesebb és a legnagyobb stabilitást biztosító helyzetet biztosítva. Emellett a szíj elasztikus elemmel is kiegészül így mindig feszes, továbbá leköveti mozgásunkat a kerékpáron.

Állítható mellheveder

Állítható mellheveder

A kompakt külső méret ellenére (43 x 23 x 16 cm), a Race egyáltalán nem szűkölködik tárolókapacitásban: a 10 literes belső űrtartalom mellett több külső tárolózsebet kapott. Az apróságok ésszerű rendezéséhez belül is találunk egy cipzáras és egy hálós zsebet, ahova mondjuk a tárca és a kulcs kerülhet. A belső rész leválasztott hátsó rekeszébe ideálisan a folyadékzsákot helyezhetjük, amelynek csöve a Deuternél megszokott felső kivezetéssel rendelkezik.

Rendezett beltér...

Rendezett beltér…

A táska tetején egy további vízálló cipzárral ellátott zseb található, amelyet személy szerint menet közben is tudtam kezelni, belőle szükséges apróságokat kiemelni, visszatenni. Elől kapott helyet a nagyobb méretű zseb függőleges cipzárazással, benne integrált kulcstartóval. A táska oldalán pedig egy-egy elasztikus hálós zsebbe pakolhatunk – például ide kerülhet a levetett kesztyű vagy vékony esődzseki. A Race alján pedig egy újabb cipzáras zseb fedezhető fel, amely mögött a táska esővédő huzata „lapul”. Habár a Race alapanyaga vízlepergető és víztaszító, az intenzívebb esőben teljesen vízhatlanná tehető a közlekedésbiztonsági szempontból is ideális neonsárga huzattal. Csapadákos időjárásban úgysem túl jók a látási viszonyok, így a feltűnőbb viselet mindenképpen előnyös. És nem utolsósorban a „felöltöztetett” táska tiszta marad, nem kell olyan gyakran kimosni. Ha elállt az eső, és megszáradt a „huzat”, mehet vissza a helyére!

[divider scroll_text=””]
A tapasztalat azt mutatja, hogy egy 10 literes hátizsák – főleg ha kialakítása átgondolt, és megfelelő kiegészítő raktérrel rendelkezik – elegendő méret a napi kerékpáros közlekedéshez, munkába járáshoz, illetve ügyes bajos dolgok intézéséhez. A Race kétségtelenül nem túrazsák, ellenben mindössze fél kilót plusz terhet jelent, és akár 5-6 kiló cuccal is megpakolható. Munkába menet simán belefér a váltóruha, a hidratációs tartály helyére pedig egy 10”-os laptop, táblagép, a tízórai és az uzsonna kerülhet. Az összes apróság és a kerékpározáshoz elengedhetetlen felszerelés – beleértve az esődzsekit – ezek mellé is könnyedén bepakolható.

Viszonylag rövid kialakítása miatt a Deuter Race a háton a szokásosnál magasabban helyezkedik el, de ez a legtöbb esetben kényelmessé teszi a viseletet. Tapasztalatunk szerint nem terheli annyira a derékrészt, illetve a mezzsebek is elérhetők, pakolhatók maradnak. A hálós kialakítású rugalmas vállpánt pedig tényleg jól szellőzik, és kényelmes illeszkedést biztosít. A mosás nem viseli meg, és nem is „szagosodik” az izzadtságtól, mint a szokványos szivacsos vállpántok. Egyértelműen jó megoldás az intenzíven kerékpározók számára!

[divider scroll_text=””]
A Deuter-t fémjelző felhasználás szerinti kialakítás megfigyelhető a népszerű Race modellcsalád esetében is. Aki könnyű hátizsákot igényel teljesítmény-orientált kerékpározáshoz, továbbá számára megfelelő a 10-14 literes belső űrtartalom, keresve sem talál „testre szabottabb” hátizsákot a piacon. Tároló rekeszből sincs hiány: a cipzárral zárható külső és belső zseb ideális a pénznek, bankkártyának, személyinek és egyéb apróságoknak, kellékeknek. A belső részben is számos lehetőség van a szortírozásra.

A Race fényvisszaverő elemeket és lámpatartó fület is kínál, így a mindennapos közlekedéshez, ingázáshoz biztonságos társunk lehet. Hétvégi bicajos kiránduláshoz, túrázáshoz vagy montis kalandokhoz pedig mehet bele a kétliteres folyadékzsák és az „örömbicajozáshoz” szükséges összes kellék – így elemózsia meg miegymás. Funkcióból nincs hiány, az alacsony tömeg és a kiváló szellőzést kívánja az intenzív tempót. A Deuter Race-nek mindez a „kisujjában van”!

A szakember véleménye:
„Súlyra optimalizált versenyfelszerelés, még a kapcsok is könnyítettek rajta, szellős, hálós kialakítású váll- és derékpántot kapott, amely kiválóan illeszkedik. Találunk rajta zsebet és „fület” az apróságoknak, sok mindent el lehet benne rejteni. A Race 10 talán egyetlen hátránya a tartósság, szerintem nem ez lesz az erőssége, különösen a hálós vállpánt rizikós, de maga az anyag is rendkívül vékony. Az esővédőt nehéz előkaparni, kicsi az „ajtaja”, de ez valószínűleg ritkán okoz majd problémát. Mint minden Deuter termék esetében, itt is profi megoldásokat találunk: YKK cipzárak, könnyen záró csatok, jó hevederek, gumis mellpánt, italzsák, fényvisszaverők, FAIRWEAR gyártás. Látszik, hogy a hátizsákokból él a cég! Továbbá profi a részletes rajzos leírás, ezt a konkurens gyártók figyelmébe ajánlom! Minden Deuter modell felhasználás szerint „célirányos”, azaz használatspecifikus megoldásokkal rendelkezik, nincs is talán olyan náluk, hogy „általános hátizsák.”

Lámpatartó fül

Lámpatartó fül

Jellemzők:

 • teljesítmény-orientált kerékpározáshoz kínált könnyű, kompakt hátizsák
 • sportos és áramvonalas kialakítás
 • minimális tömeg
 • egyszerű, letisztult megjelenés
 • belső értéktartó zseb
 • hálós vállpánt és csípőöv
 • elülső cipzáras zseb
 • kisméretű cipzáras zseb a zsák tetején
 • 3M fényvisszaverő elemek elöl, oldalt és hátul
 • lámpatartó fül
 • oldalsó hálós zsebek
 • állítható mellheveder
 • esővédő huzat
 • sisaktartó hálóval (Deuter Helmet Holder) kompatibilis
 • víztartály kompatibilis (2.0 l)
 • Deuter Airstripes System hátrendszer
 • 10 liter űrtartalom
 • 560 g
 • 42 x 21 x 16 cm
 • Deuter Hexlite 100/Ripstop 210 alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 17 290 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Szerintünk optimális kompromisszum...

Szerintünk optimális kompromisszum…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo