fbpx

A Tour de France legjobb sprintere hazugságvizsgálattal bizonyította pályafutása tisztaságát

A 2013-as Tour de France-on négy szakaszt, köztük a párizsi befutót nyerő német Marcel Kittel szokatlan módon hívta fel a figyelmet a kerékpársport tisztulására, ugyanis a Sport Bild magazin kérésének eleget téve hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, és átment a teszten!

Marcel Kittel, Tour de France, dopping, hazugságvizsgálat, országúti kerékpársport, poligráf, A 2013-as Tour de France-on négy szakaszt, köztük a párizsi befutót nyerő német Marcel Kittel szokatlan módon hívta fel a figyelmet a kerékpársport tisztulására, ugyanis a Sport Bild magazin kérésének eleget téve hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, és átment a teszten!

Marcel Kittel (Fotó: Stefano Sirotti)

A kerékpársportot folyamatosan feketítő doppingügyek Németországban is felkorbácsolták a közvéleményt, aminek tetőpontját a korábban hat Tour de France zöld trikót nyerő Erik Zabel vallomása jelentette a pályafutását végigkísérő doppingolásról.

A jelenlegi versenyzők és saját becsülete védelmében a 25 éves német sprinter vállalta a hazugságvizsgálatot, ugyanazt az eljárást, amit bizonyos esetekben a büntetőjog is bizonyító erejűnek ismer el.

A vizsgálatot végző pszichológus szakértő, Holger Leutz elmondása szerint: „A hazugságvizsgálat megmutatta, hogy Marcel Kittel soha nem élt doppingszerekkel és tiszta sportoló. A poligráf egyszer sem ingott meg, amikor feltettük a különböző kérdéseket, hogy élt-e tiltott szerekkel, és a válasz minden esetben nemleges volt.”

“Nincs takargatnivalóm, tehát vállaltam a tesztet, hogy kiálljak a tiszta sportért, és sikerült is bizonyítanom.” – kommentálta röviden Kittel a vizsgálatot.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo