fbpx

A Spiuk cipők és fejvédők éve következik: 2016

A spanyol Spiuk termékei igazán cool designt kínálnak a bringásoknak, persze a tartalom szempontjából is érdemes végignézni a kerékpáros cipők, kiegészítők kínálatát 2016-ra…

…Pláne, hogy jövőre aktuálissá válik a 16-os szám, ami a legjobb Spiuk kerékpáros cipők legfőbb díszítő eleme, így a következő esztendőnél nem is találhatnánk jobb időszakot, hogy a spanyol márka mellé tegyük le a voksot!

Spiuk stand az Eurobike-on

Spiuk stand az Eurobike-on

A spanyol Spiuk szülőhazájában és Franciaországban a legnépszerűbb, de szerte a világon komoly presztízsnek örvend, nagyon jól sikerült beárazni a termékeket, a csúcsmodellek is elérhető áron kaphatók, ugyanakkor nincs „olcsó” vonal, ami rontana az imázson.

spanyol cuccok 20 éve

spanyol cuccok 20 éve

A Spiuk 20 éves cég elsősorban a fejvédőkről és a cipőkről híres, ezek a legkellendőbbek, de szemüvegeket, ruházatot is gyártanak. Talán sokan emlékeznek, 10 éve még az Illes Balears (ma Movistar) profi kerékpáros csapat is Spiukban tekert, Alejandro Valverde ekkor aratta emlékezetes győzelmét Lance Armstrong ellenében Courchevel hegyi befutóján.

Spiuk ruházat

Spiuk ruházat

Spiuk sportolóknak

Spiuk sportolóknak

A Spiuk ma is markánsan jelen van a versenysportban, Spanyolországban rendkívül népszerű a triatlon, profi sportolókat támogatnak, országúton Pro Continental csapatok, a Caja Rural és a Bretagne használja termékeiket. Az idei világbajnokságon az U23-as mezőnyversenyen Kevin Ledanois szivárvány csíkokat szerzett a márkának. MTB sportban is van világbajnoka a Spiuknak, a BH Suntour Team-ből a szintén francia Julie Bresset.

Spiuk 16RC

Spiuk 16RC

A cipőkínálat csúcsán marad a 16-os széria, a Spiuk 16 RC (R, mint road, azaz országút) és a Spiuk 16 MC (M, mint mountain bike). A két cipő főleg a talp kiképzésében tér el egymástól, valamint a mountain bike változaton a felső részen is találhatunk megerősítéseket a kritikus területeken.

Spiuk 16MC

Spiuk 16MC

A kevlárszálat használó, nyúlásmentes damilos rögzítés a legmagasabb minőséget képviseli, a karbon talpat szellőzőnyílásokkal alakították ki, cserélhető járófelületekkel. Mindezek mellett árak kecsegtetőbbek, mint a legismertebb kultmárkáké. Bővebb termékbemutatónk IDE KATTINTVA olvasható a Spiuk 16 RC/MC cipőkről.

Spiuk cipők az előtérben

Spiuk cipők az előtérben

Spiuk 16R

Spiuk 16R

A csúcsmodellhez hasonlóan kényelmes, de nyúlásmentes felsőrésszel készül a Spiuk 16 R és a Spiuk 16 M, ugyanúgy Drilling Shell System nedvességelvezető rendszerrel. A rögzítés csat, plusz kevlárszálat alkalmazó damilos megoldás, továbbá szintén szellőzőnyílásokkal látták el a cipő talpát is.

Spiuk 16M

Spiuk 16M

A legfőbb különbséget az ár jelenti, a Spiuk 16 R/M már magyar hobbibringásoknak is barátságos összegért kapható. Ami ezt lehetővé teszi, hogy a talp nem karbonból, hanem üvegszálas műanyagból készül, ami kicsit nehezebb így. Hogy kevésbé merev egy profi versenycipőnél, azt a mountain bike-osok talán nem is bánják majd, hiszen sokszor leszállnak a bringáról…

Spiuk cipők 2016-ra

Spiuk cipők 2016-ra

Spiuk Brios

Spiuk Brios

Újdonság a magyar piac szempontjából különösen érdekes Spiuk Brios – a képen pirosban – könnyű nyúlásmentes felsőrésszel, a talp anyaga merev üvegszálas műanyag. A talprészen a drágább cipőkhöz hasonlóan szellőzőnyílások, valamint két talpbetétet is kapunk a Brioshoz. Mountain bike vonalon a Brios megfelelője a Spiuk Risko, ami ötféle színben kapható, a képen a neonsárga változat.

Spiuk

Spiuk Pragma

A rögzítőrendszer csat plusz tépőzár és a Spiuk Brios így érdekes lehet triatlonosoknak is, hiszen elöl a tépőzár beállítható fixre, így a bringára váltva egy mozdulattal csak a csatot kell meghúzni, nem kell több tekerentyűvel vagy zárral bajlódni. Kicsit magasabb árszinten marad a kínálatban a kimondottan triatlonra ajánlott Pragma és a Progeny is.

A Spiuk standon természetesen már aero sisak is figyel

A Spiuk standon természetesen már aero sisak is figyel

aerodinamikus héj

aerodinamikus héj

A legjobb Spiuk bukósisakokra is jellemző, hogy kiváló minőséget, cool designt kínálnak még elérhető áron, ráadásul frissül is a kínálat. A paletta csúcsán a Dharma helyezkedik el, opcionális aerodinamikus héjjal. Dharmában nyert nemrég U23-as világbajnoki címet a francia Kevin Ledanois, valamint ilyen sisakban lett triatlon olimpiai bajnok Londonban a svájci Nicola Spirig is.

Spiuk Dharma

Spiuk Dharma

A maximális biztonsági követelmények teljesítése mellett a Dharma különlegessége a W-Precision X1 rögzítő rendszer, aminek segítségével 3 irányban fixálhatjuk hátul a fejvédőt. Egyébként in-mould technológiával készül, poliamid belső merevítéssel, ahogy egy csúcs bukótól elvárható. A 22 szellőzőnyílás szabad légáramlást biztosít, emellett az aerodinamikára is ügyeltek a spanyolok, valamin 235 grammos tömege miatt is kedveli sok profi sportoló.

Spiuk Nexion, balról a második

Spiuk Nexion, balról a második

2016-ra megújul a népszerű Spiuk Nexion, szögletesebbek lesznek a vonalai, a harmadik generáció kicsit aerodinamikusabb, de ugyanúgy rengeteg szellőzőnyílást – szám szerint 31-et – találunk rajta, mint az elődön. Mint a Dharma esetében, a W-Precision X2 rögzítőrendszer hátul három szögben szorítja meg fejünkön a fejvédő, hogy tökéletesen kényelmes és egyben biztonságos legyen.

Dh

Dharma, vagy Nexion?

A kínálatban még kedvezőbb árú fejvédők, vagy éppen gyerekbukók, aero sisakok is szerepelnek, s persze hozzájuk illő kerékpáros szemüvegek, melyek szintén rengeteg színben, stílusban, többféle lencsével kaphatók. S ne feledkezzünk meg a ruházatról sem, kerékpárosoknak és triatlonosoknak is kínál alternatívát a Spiuk, amiről bővebben a TuttoBici Kerékpárüzlet weboldalán tájékozódhatsz: http://tuttobici.hu/

azoknak, akiknek a légellenállás számít

azoknak, akiknek a légellenállás számít

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo