fbpx

A Moto GP világbajnok helyére ugrik be versenyezni a velodróm királya, Sir Chris Hoy

Peking és London hatszoros olimpiai bajnoka, Sir Chris Hoy természetesen már eddig is otthonosan mozgott a motorsport világában, azonban arra talán minden kerékpár- és motorsport rajongó felkapja a fejét, hogy a Moto GP világbajnokát, Jorge Lorenzót helyettesíti majd!

Sir Chris Hoy - még a velodrómban (Fotó: Takács Tamás)

Sir Chris Hoy – még a velodrómban (Fotó: Takács Tamás)

A mai napon kezdődik Londonban a népszerű gála-sorozat, a Bajnokok Tornája a NOC Nemzetek Kupájával. A kieséses rendszerben, többféle, de páronként mindig azonos autóval, stadionban kialakított aszfaltcsíkon zajló versenyre a Moto GP világbajnoka, a spanyol Jorge Lorenzo is hivatalos volt. Lorenzo azonban másodfokú égési sérüléseket szenvedett, miközben gumit füstölve ünnepelte győzelmét Mallorcán. Lábával hozzáért az izzó kipufogóhoz, nem megfelelő ruházatban…

Race of Champions - Bajnokok Tornája (Fotó: raceofchampions.com)

Race of Champions – Bajnokok Tornája (Fotó: raceofchampions.com)

Helyére nem más ugrik be, mint a pályakerékpáros sprinter legenda, Sir Chris Hoy, akiért három évvel ezelőtt háromszor is őrjöngött a londoni közönség, igaz, nem az aszfaltcsíkon bemutatott produkciója miatt, hanem az Olimpiai Velodrómban, ahol 3 aranyat is nyert a briteknek. Hoy azóta abbahagyta a bringázást és szerencsét próbált az autósportban, mi több, az európai Le Mans endurance sorozat LMP3 kategóriájában az első helyen végzett.

Ugyanolyan autóval, több gyors futamban, akárcsak a velodrómban... (Fotó: raceofchampions.com)

Ugyanolyan autóval, több gyors futamban, akárcsak a velodrómban… (Fotó: raceofchampions.com)

Nagyon örülök az utolsó pillanatban lehetővé vált meghívásnak. Nem hinném, hogy olyan gyors tudok lenni, mint az igazi profik, de megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Természetesen sajnálom, ami Jorgéval történt, mégis nagyszerű lehetőség ez nekem, nagyon várom és remélem a rajongóim sem fognak csalódni bennem Londonban! – kommentálta Hoy az ölébe pottyanó lehetőséget. Mondjuk az ellenfelek talán valóban „kissé erősek” Sir Chris Hoy számára, a Bajnokok Tornája sorozatban Forma 1, Moto GP és WRC sztárok is indulnak, mint Sebastian Vettel, David Coulthard, Jenson Button, Petter Solberg, Mick Doohan és sokan mások…

Bővebb információ a versenyről: http://www.raceofchampions.com/

Frissítés: végül nem sikerült Hoynak a futamgyőzelem, az All Star csapat színeiben a Nemzetek Kupája első selejtezőkörében a DTM-bajnok Pascal Wehrlein ellenében kapott ki. Nem szégyenszemre, hiszen a fiatal német aztán Hoy csapattársát, a francia Romain Grosjeant is megverte.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo