fbpx

A magyar szakasz volt a legrosszabb a nemzetközi U23 versenyen

A veszprémi volt az egyetlen szakasz az egyébként jól szervezett Carpathian Couriers Race – U23-as országúti kerékpárversenyen, amit a lengyel főszervezők úgy tűnik, kicsit mostohán kezeltek. “Sokáig homály fedte még az alapvető információkat is” – derül ki Stubán Ferenc, kontinentális csapatunk sportigazgatója értékeléséből…

Veszprémben az Utensilnord versenyzői

Veszprémben az Utensilnord versenyzői

Az április 28. és május 3. között zajló hatnapos (prológ +5 szakasz) Carpathian Couriers Race (huszonhárom év alatti fiataloknak rendezett országúti kerékpárverseny) Veszprémben, Magyarországon ért ma véget. Az UCI kategóriás viadal Lengyelországból indult, a Tarnówban rendezett 1,8 km-es prológgal, majd ezután két lengyel és két szlovákiai szakaszt követően érkezett a mezőny vasárnap Veszprémbe. Magyar részről kontinentális csapatunk, az Utensilnord fiataljai és válogatott U23-as bringásaink indultak.

A veszprémi záróetapot követően Stubán Ferencet, az Utensilnord sportigazgatóját és az országúti szakág szövetségi kapitányát kérdeztük a részletekről.

Lengyel Zoltán a legjobb magyar az utolsó etapon

Lengyel Zoltán a legjobb magyar az utolsó etapon

Bikemag: Mi történt az utolsó szakaszon?

Stubán Ferenc: Volt egy szökés, akik mögött a cél előtt Filutás Viktor vezetett fel Pelikán Janival Rózsa Balázsnak egy szép helyezés reményében, de sajnos 500 méterre a céltól kicsúsztak egy kanyarban 60-nal és nagyot estek. Balázsnak össze kell varrni a sebet a combján és csúnyán lejött a bőr a srácokról, de egyelőre úgy tűnik, hogy szerencsére megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Bikemag: Hogyan értékeled a teljes versenyt?

Stubán Ferenc: Jól szervezett, a lengyel körverseny mintájára nagyon színvonalas esemény volt. Kemény, nagyon erős nemzetközi mezőnnyel, 28 csapattal, 15 nemzet versenyzőivel, olyan infrastruktúrával, hogy csak bámultunk. Itt tart a kerékpársport, kontinentális csapat létünkre a “legszerényebbek” közé tartoztunk. A jól szervezettség csak a veszprémi szakaszról nem volt elmondható, nem volt információ, az egyetlen szakasz, amit gyakorlatilag homály fedett. A honlapon sokáig még más útvonal szerepelt, amikor megnéztük verseny előtt az utolsó kilométert, még az sem volt kitáblázva normálisan. A szpíker 20x elmondta, hogy Pelikán a legjobb magyar, miközben Lengyel Zoltán volt és sorolhatnám…

Rózsa Balázs lábán csúnya seb keletkezett

Rózsa Balázs lábán csúnya seb keletkezett

Bikemag: Elégedett vagy a magyarok produkciójával?

Stubán Ferenc: Ami pozitív, hogy kezdenek a srácok ráérezni a csapatmunkára, szépen segítették egymást. Ezeknek a fiataloknak versenykilométerekre van szükségük, kicsit csiszoljuk őket és akkor majd oda tudnak állni a Lovassy Krisztián vagy a Sipos Zoli mögé nagyobb versenyeken, érteni fogják, hogy mit jelent a nemzetért és a csapatért dolgozni. Ezt ma is megmutatták, csak sajnos a végén a bukás közbejött. Mindnyájan 19-20 évesek, ezen a versenyen is külön listán vannak, mint 21 éven aluliak. Amit tudtak kiadtak magukból, érzik, hogy fontos, hogy legyen versenykilométerük, mert csak egy bizonyos mennyiségű versenykilométer után tudunk eredményekért bringázni. Úgy gondolom, a V4-es versenyeken már fognak tudni dolgozni az elitekért.

Bikemag: Kiemelnéd valakinek a teljesítményét?

Stubán Ferenc: Inkább pár szót mindenkiről a csapatomból: Pelikán Jani egyértelműen a legerősebb, csak szerencsétlen volt, tegnap az utolsó hegy után lyukadt ki. Ő nem érzi még annyira a mezőnyben mozgást, de ebben nyilván fejlődni fog. Rózsa Balázs elit magyar bajnok a sprinterünk, de már Filutás Viktor is azt tudja, amit Balázs egy éve, ők jól fognak tudni együttműködni. Lengyel Zolinál nem szabad elfelejteni, hogy egy hónapja volt egy hatalmas bukása, ujjtörés, agyrázkódás, ehhez képest szépen felvette újra a ritmust. Móricz Daninak olyan képességei vannak, hogy komoly hegyimenő lehet belőle, és ügyesen is teszi a kereket a mezőnyben, technikás bringás.

A Carpathian Couriers Race-t  a francia Tim Ariasen nyerte, az összetettben Rózsa Balázs (Utensilnord) lett a legjobb magyar, a 68. lett 6:07 perc hátránnyal. Pelikán János (Utensilnord) +7:01 perc hátránnyal a 73., Lengyel Zoltán (Utensilnord) +12:37 perc hátránnyal a 84., Móricz Dániel (Utensilnord) +14:34 perc hátránnyal a 87., Ruttkay Zoltán (magyar válogatott) +14:45 perc hátránnyal a 88., Filutás Viktor (Utensilnord) +17:26 perc hátránnyal a 96., Loki Bence (magyar válogatott) +53:55 perc hátránnyal a 113. helyen végzett a 113 főre fogyott mezőnyben.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo